Finnairin osake jylisi yli 7 prosentin laskuun heikon tulosjulkistuksen vanavedessä

HELSINKI

Lentoyhtiö Finnairin liiketoiminnan kannattavuus heikkeni vuoden kolmannella neljänneksellä. Vertailukelpoinen liikevoitto laski 100,7 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 118,2 miljoonaa euroa. Liikevoitosta siis katosi 15 prosenttia vuoden takaiseen nähden.

Liikevaihto kasvoi kahdeksan prosenttia ja oli noin 870 miljoonaa euroa.

Finnairin osavuosikatsaus oli sijoittajille selkeä pettymys. Yhtiön osake alkoi laskea rajusti jo aamupäivällä ja päätyi päivän lopuksi noin 7,6 prosenttia miinukselle Helsingin pörssissä. Osakkeen arvo painui 6,21 euroon.

Toimitusjohtaja Topi Mannerin mukaan Finnairin kannattavuutta painoivat heinä-syyskuussa muun muassa polttoainekustannusten nousu ja lentorahdin heikko kysyntä. Yhtiön mukaan epävarmuus on lisääntynyt erityisesti rahtikysynnän osalta.

Mannerin mukaan Finnairin matkustajamäärät kehittyivät hyvin Euroopan liikenteessä, ja uusi Pohjois-Amerikan reitti Los Angelesiin kehittyi hyvin. Finnairille tärkeässä Aasian-liikenteessä kysyntä kuitenkin heikkeni joillakin reiteillä ja etenkin Hongkongin-reitillä.

Kolmas vuosineljännes on perinteisesti Finnairin vahvin vuosineljännes. Tammi-syyskuussa Finnairin vertailukelpoinen liikevoitto oli 131,7 miljoonaa euroa, eli tämän vuoden tähänastisesta tuloksesta suurin osa on tullut kolmannelta neljännekseltä.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi