Helsingin pörssi vakautui eilisen kovan rytinän jälkeen – alkuvuoden kurssinousu on nyt syöty lähes kokonaan

HELSINKI

Osakekurssien jyrkkä alamäki näyttää toistaiseksi päättyneen Helsingin pörssissä. Tänään aamupäivällä pörssin yleisindeksi on pysytellyt suunnilleen eilisen päätöskurssin tasolla.

Toisen vuosineljänneksen tuloksensa aamulla julkistanut terveysyhtiö Pihlajalinna oli puolenpäivän aikaan noin neljän prosentin laskussa. Isoista yhtiöistä nousijoihin kuului muun muassa rengasvalmistaja Nokian Renkaat.

Eilen osakkeiden halpeneminen kiihtyi päivän edetessä, ja Helsingin pörssi sulkeutui lopulta 2,3 prosenttia miinukselle. Kovia kolhuja saivat muun muassa metsä- ja teräsyhtiöt.

Viimeaikaisen osakekurssien heikkenemisen myötä Helsingin pörssin alkuvuoden kurssinousu on syöty lähes kokonaan. Pörssin yleisindeksi on enää noin kaksi prosenttia korkeammalla kuin vuoden alussa.

Yhdysvalloissa eilen vuoden heikoin pörssipäivä

Eilen osakkeita painoivat huonot uutiset Kiinan ja Saksan taloudesta sekä Yhdysvaltojen korkokäyrän kääntyminen, mikä on perinteisesti ollut vahva merkki tulevasta taantumasta.

Korkokäyrän kääntyminen tarkoittaa sitä, että Yhdysvaltain liittovaltion pitkäaikaisten lainojen korot ovat alhaisempia kuin lyhyiden. Keskiviikkona korkokäyrä kääntyi, kun liittovaltion kymmenvuotisen lainan korko laski kaksivuotisen lainan koron alapuolelle.

Kiinan teollisuustuotannon luvut olivat heikoimmat 17 vuoteen, ja Suomen tärkeimmän vientimaan Saksan talous supistui toisella vuosineljänneksellä.

Wall Streetillä keskeinen Dow Jones -indeksi sukelsi eilen peräti 3,1 prosenttia eli enemmän kuin kertaakaan aiemmin tänä vuonna. Teknologiapainotteinen Nasdaq putosi 3,0 ja S&P 500 putosi 2,9 prosenttia.

Kommentoi











Luetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi