Helsingin satama edelleen Euroopan vilkkain matkustajasatama – kansainvälisessä risteilyliikenteessä tehtiin uusi ennätys

HELSINKI

Helsingin satama edelleen Euroopan vilkkain matkustajasatama, kertoo Helsingin Satama. Sataman kautta kulki viime vuonna yhteensä 12,2 miljoonaa laivamatkustajaa, mikä on prosentin verran enemmän kuin vuonna 2018.

Helsingin satama on ollut jo kolmen vuoden ajan Euroopan vilkkain ulkomaanliikenteen matkustajasatama.

Myös rahtiliikenteessä Helsingin satama ylsi lähes edellisen vuoden ennätykselliselle tasolle.

Helsingin kansainvälinen risteilyliikenne ylsi viime vuonna uusiin ennätyslukuihin. Helsingissä vieraili yhteensä 603  500 risteilymatkustajaa, mikä ylitti edellisen vuoden lukeman peräti 16 prosentilla.

Aluskäyntejä tehtiin risteilykauden aikana 303, ja ensimmäistä kertaa määrä ylitti 300:n rajapyykin.

Tallinnan linja vilkastui

Säännöllisessä linjaliikenteessä laivamatkustajia kulki viime vuonna 11,6 miljoonaa, mikä oli 0,4 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna.

Helsingin ja Tallinnan välisen reitin matkustajamäärä kääntyi viime vuonna kasvuun. Sillä kulki vuoden aikana 8,9 miljoonaa matkustajaa eli vajaan prosentin enemmän kuin vuonna 2018. Helsingin ja Tallinnan välisen reitin osuus oli lähes 77 prosenttia kaikista linjaliikenteen matkustajista.

Helsingin ja Tukholman välisellä reitillä kulki viime vuonna 2,3 miljoonaa matkustajaa, mikä oli reilun prosentin vähemmän kuin vuonna 2018.

Helsingin ja Pietarin välisellä reitillä kulki lähes 200  000 matkustajaa, mikä oli 6,5 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Helsingin ja Travemünden välillä liikkui 158  000 matkustajaa, mikä oli 4,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Tavaraa Helsingin sataman kautta kulki viime vuonna 14,4 miljoonaa tonnia. Määrä laski kaksi prosenttia edellisen vuoden ennätystasolta.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi