Euroopan pörssit avautuivat hennosti plussalla – Kone pieneen laskuun

HONGKONG/HELSINKI

Euroopan pörssit ovat avautuneet melko tasaisissa luvuissa huolimatta koronaviruksen vaikutuksista. Helsingissä yleisindeksi oli aamupäivällä noin 0,3 prosentin nousussa. Viime päivinä kovasti murjottu Finnair oli aamupäivällä reilun prosentin nousussa.

Koneen ostotarjous saksalaisen Thyssenkruppin hisseistä sai yhtiön kurssin liki viiden prosentin nousuun edellispäivänä, kunnes kaupankäynti keskeytettiin. Kun kaupankäynti jatkui, taittui noususta korkein piikki ja kurssi laski noin 0,7 prosenttia.

Kovimmat vaikutukset koronaviruksesta nähtiin aiemmin Hongkongin pörssissä, joka avautui uudelleen kiinalaisen uudenvuoden tauon jälkeen. Hongkong Hang Seng -indeksi päätyi 2,8 prosentin laskuun.

Pahiten laskivat matkailuun, turismiin ja kiinteistöihin liittyvät yritykset. Koronaviruksen matkailuun aiheuttamien rajoitusten odotetaan painavan Kiinan talouskasvua tuntuvasti.

Muualla Aasiassa pörssit ovat olleet pienessä nousussa viime päivien laskun jälkeen. Manner-Kiinan pörssien uudenvuoden taukoa on jatkettu maanantaihin asti.

Koronaviruksen vaikutukset ovat levinneet myös autoteollisuuteen. Japanilainen autojätti Toyota ilmoitti pitävänsä kolme Kiinassa sijaitsevaa tehdastaan suljettuina ainakin 9. helmikuuta asti. Tehtaiden oli määrä avautua uudelleen kiinalaisen uudenvuoden lomien jälkeen maanantaina tai tiistaina.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi