Ilkka-Yhtymältä positiivinen tulosvaroitus – liikevoitto on ylittämässä edellisen vuoden tason

Ilkka-Yhtymä ilmoittaa tiistaina julkaistussa pörssitiedotteessa muuttavansa tulosohjaustaan koskien vuoden 2020 oikaistua oman toiminnan liikevoittoa.

Alustavien tietojen mukaan neljännen vuosineljänneksen 2020 kannattavuus on ennakoitua parempi ja on noin edellisen vuoden tasolla. Tästä johtuen koko vuoden 2020 oikaistun oman toiminnan liikevoiton arvioidaan ylittävän edellisen vuoden tason.

Yhtiö arvioi, että yritysostoista johtuen konsernin liikevaihto nousee edellisestä vuodesta. Oikaistun oman toiminnan liikevoiton arvioidaan myös nousevan edellisvuodesta.

Alma Media Oyj:n osingolla (omistusosuus 10,9 %) on merkittävä vaikutus konsernin tulokseen.

Ilkka-Yhtymä tiedotti 30. joulukuuta sen osakkuusyhtiön Arena Partners Oy:n tekemästä osakekaupasta ja siitä tulevasta myyntivoitosta.

Myyntivoitolla ei ole vaikutusta Ilkka-Yhtymän oikaistuun oman toiminnan liikevoittoon, mutta sillä on merkittävä vaikutus Ilkka-Yhtymän tilikauden 2020 tulokseen osakkuusyhtiötuloksen kautta.

Ilkka-Yhtymän tilikauden 2020 osakkuusyhtiötulos paranee arviolta noin 15 miljoonalla eurolla Arena Partners Oy:n myyntivoiton seurauksena.

Osavuosikatsauksessa 2. marraskuuta näkymät vuodelle 2020 olivat vielä seuraavat:

Olemme pitäneet näkymät ennallaan, vaikka nykyisissä poikkeusolosuhteissa niihin liittyy edelleen paljon epävarmuutta. Yritysostoista johtuen arvioimme Ilkka-Yhtymä-konsernin liikevaihdon nousevan edellisvuodesta. Koronavirusepidemia ja siihen liittyvät rajoitustoimet heikentävät liiketoimintamme kannattavuutta, mistä johtuen arvioimme oikaistun oman toimintamme liikevoiton laskevan edellisvuodesta.

Ilkka-Yhtymä julkaisee 25. helmikuuta tilinpäätöstiedotteen vuodelta 2020.

Ilkka-Yhtymä kustantaa muun muassa Ilkka-Pohjalaista.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat talousuutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu