Joulukuu moukaroi jälleen työttömyyslukuja entistä synkemmiksi Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla

Joulukuu synkisti työttömien työnhakijoiden määrää sekä Etelä-Pohjanmaalla että Pohjanmaalla.

Pohjanmaan ely-keskusalueella oli joulukuun lopussa yhteensä hieman alle 12 000 työtöntä työnhakijaa. Edellisestä kuukaudesta luku kasvoi lähes 1 600:lla. Vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna määrä kasvoi 51 prosenttia. Työttömyyden lisääntyminen oli voimakkaampaa vain Uudellamaalla.

Etelä-Pohjanmaalla työttömiä työnhakijoita oli joulukuun lopussa noin 9 000. Vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna määrä kasvoi 2 000:lla eli 28 prosentilla. Marraskuusta joulukuuhun työttömien määrä nousi 1 900:lla. Marraskuuhun verrattuna työttömien määrä lisääntyi Suomessa eniten Etelä-Pohjanmaalla, 27 prosenttia.

Molemmissa maakunnissa työttömyys kasvoi kaikissa seutukunnissa.

Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla työttömien työnhakijoiden osuudet työvoimasta ovat yhä Manner-Suomen alhaisimpia. Pohjanmaan työttömyysprosentti on nyt 10,3 ja Etelä-Pohjanmaan 10,5. Koko maassa se on 13,6 prosenttia.

Kokoaikaisesti lomautettuja oli joulukuun lopussa Pohjanmaalla 3 500. Se on lähes 2 900 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Lomautettujen määrä on kasvanut 428 prosenttia. Myös pitkäaikaistyöttömyys lisääntyi 44 prosenttia. Etelä-Pohjanmaalla lomautettujen määrä kasvoi vuoden takaiseen ajankohtaan verrattuna 117 prosenttia ja pitkäaikaistyöttömien määrä 67 prosenttia.

Avoimien työpaikkojen määrä lisääntyi joulukuussa Pohjanmaalla noin kolme prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Etelä-Pohjanmaalla avointen työpaikkojen määrä väheni yli yhdeksän prosenttia.

Lisää aiheesta

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu