Keitele Forest, Smartly.io ja Cursor saivat tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnot

HELSINKI

Keitele Forest, Smartly.io Solutions ja Cursor ovat ne yritykset, jotka tänä vuonna palkittiin tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnoilla.

Mekaanista puunjalostusta harjoittava Keitele Forest sai vuoden kasvuyrityksen palkinnon. Digitaalisen mainonnan työkaluja tarjoava Smartly.io palkittiin vuoden tulokasyrityksenä ja Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor yhteisöpalkinnolla.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö myönsi palkinnot perjantaina. Ne jaetaan vuosittain.

Keitele Forest ja Smartly.io ovat palkintoperustelujen mukaan esimerkkejä suomalaisesta innovoinnista ja halusta kasvaa. Keitele Forest on yksi suurimmista puunjalostajista Suomessa. Konserni työllistää noin 500 ihmistä Keiteleellä, Alajärvellä ja Kemijärvellä, eikä se ole koskaan lomauttanut tai irtisanonut henkilökuntaansa.

Vuonna 2013 perustetun Smartly.ion liikevaihdosta 99 prosenttia tulee Suomen ulkopuolelta, ja sen asiakkaita ovat muun muassa eBay, Uber ja Walmart. Yhtiö työllistää lähes 400 ihmistä, joista noin 200 Suomessa.

Yhteisöpalkittu Cursor taas on tehnyt pitkäjänteistä työtä investointien edistäjänä. Se on vaikuttanut keskeisesti yli kahden miljardin euron arvoisten ulkomaisten investointien saantiin Kymenlaaksoon, perusteluissa todetaan.

Ehdotuksen palkittavista yrityksistä ja yhteisöistä tekivät Team Finland -verkoston toimijat, muun muassa Business Finland, ely-keskukset, Finnvera ja ulkoministeriö.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa