Korona ei hiljentänyt yritysten perustamistahtia – viime vuonna perustettiin edellisvuotta enemmän uusia yrityksiä

HELSINKI

Yrityksiä perustettiin vuonna 2020 liki kaksi ja puoli sataa enemmän kuin edellisenä vuonna, kertoo Patentti- ja rekisterihallitus. Kaikkiaan uusia yrityksiä rekisteröitiin noin 38  500 koronaviruspandemiasta huolimatta.

Osakeyhtiöitä perustettiin melkein kaksituhatta enemmän kuin aiempana vuotena eli yli 20  000. Sen sijaan toiminimiyrityksiä rekisteröitiin noin 16  500, mikä on yli tuhat aiempaa vähemmän.

Yleisimmistä yritysmuodoista vain osakeyhtiöiden rekisteröintimäärät kasvoivat. Niin uusien osuuskuntien, kommandiittiyhtiöiden kuin avoimien yhtiöiden rekisteröintimäärät olivat pienimmät ainakin viiteen viime vuoteen.

Kuluvan vuoden alussa kaupparekisterissä oli yli 260  000 osakeyhtiötä ja lähes 230  000 toiminimeä, ja ne muodostivat yhteensä valtaosan Suomen noin 624  000 yrityksestä. Kommandiittiyhtiöitä oli noin 25  000, avoimia yhtiöitä lähes 9  000 ja osuuskuntia 3  500.

Konkurssien määrä oli viime vuonna tavallista vähäisempi ainakin siksi, että konkurssiin hakemista rajoitettiin väliaikaisella lailla. Tilastokeskuksen tuoreimpien lukujen mukaan tammi–marraskuussa pantiin vireille noin 2  000 konkurssia, mikä on noin 400 vähemmän kuin samalla aikavälillä edellisvuonna.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu