McDonald'sin toimitusjohtaja sai kenkää – suhde työntekijään oli liikaa pikaruokajätille

NEW YORK

Pikaruokajätti McDonald's on antanut lähtöpassit toimitusjohtajalleen Steve Easterbrookille. Yritys kertoi asiasta sunnuntaina paikallista aikaa.

McDonald'sin mukaan Easterbrook osoitti harkintakyvyn puutetta ryhtyessään suhteeseen yrityksen työntekijän kanssa. Yrityksen lausunnon mukaan suhde olisi ollut yhteisymmärrykseen perustuva. Lausunnon mukaan pikaruokaketjun hallitus koki Easterbrookin myös rikkoneen yrityksen toimintaperiaatteita.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ei ole tiedossa onko Easterbrook erotettu vai onko hänelle annettu mahdollisuus irtisanoutua.

"Oikea yhdistelmä taitoja ja kokemusta"

Easterbrookin korvaa McDonald's USA:n puheenjohtaja Chris Kempczinski. Kempczinski valittiin samalla myös yrityksen johtokuntaan.

–  Kempczinskillä on oikea yhdistelmä taitoja ja kokemusta johtaakseen meitä eteenpäin, koska hän on pyörittänyt yrityksemme liiketoimintaa Yhdysvalloissa, McDonald'sin johtokunnan hallituksen puheenjohtaja Enrique Hernandez Jr kertoo tiedotteessa.

Hernandezin mukaan Yhdysvalloissa yrityksen ravintolat tekevät vahvaa tulosta. Hän kertoo myös Kempczinskin valvoneen muun muassa kansainvälistä strategiaa, yrityskehitystä ja uusia innovaatioita.

McDonald'sin tuorein talouskatsaus julkaistiin lokakuun puolenvälin jälkeen. Siinä kerrottiin, että pikaruokaketjun tuotot putosivat 1,8 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä verrattuna vuoden takaiseen 1,6 miljardiin dollariin.

Liikevaihto kasvoi 1,1 prosentilla 5,4 miljardiin dollariin.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa