OP Etelä-Pohjanmaa sulkee kolme konttoria maakunnasta

SEINÄJOKI

Etelä-Pohjanmaan osuuspankki sulkee Ilmajoen, Jalasjärven ja Lapuan konttorinsa.

Konttorit suljetaan 31. joulukuuta, jonka jälkeen niiden palvelut yhdistetään Seinäjoen konttoriin. Konttoreiden lakkauttamisella ei ole vaikutusta henkilöstön määrään, sillä suljettavissa konttoreissa työskentelevät toimihenkilöt jatkavat työtään pankin muissa konttoreissa.

Pankki perustelee keskittämistä asiakaskäyttäytymisen muutoksella: Entistä harvempi asiakas asioi konttorissa. Päätös konttorien lakkauttamisesta tehtiin perusteellisen harkinnan jälkeen. OP Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Olli Tarkkanen korostaa, että pankilla on velvollisuus ylläpitää kannattavuutta ja vahvaa vakavaraisuutta finanssialan murroksessa.

– Asiointi Ilmajoen, Jalasjärven ja Lapuan konttoreissa on hiipunut jo usean vuoden ajan, eikä mikään viittaa palveluiden kysynnän kasvuun. Konttorikanavan merkitys on vähentynyt päivittäispalveluiden siirtyessä sähköisiin kanaviin, Tarkkanen kertoo.

Muutoksella OP Etelä-Pohjanmaa pyrkii vastaamaan lisääntyneeseen asiantuntijapalveluiden kysyntään.

– Pitämällä huolta pankin kannattavuudesta ja kustannustehokkuudesta varmistamme, että voimme jatkossakin luoda elämisen eväitä omaan maakuntaan. Oman toiminnan tarkastelu ja kyky uudistaa toimintaa kuuluvat arvojemme mukaiseen vastuulliseen toimintaan, Tarkkanen jatkaa.

Pankki huomauttaa, että konttoreiden sulkeminen ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Esimerkiksi tili- ja lainanumerot säilyvät ennallaan.

Kommentoi


Luetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat talousuutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu