Päiväkotiyhtiö Touhula saattaa sulkea 43 päiväkodeistaan - Yt-neuvotteluissa mukana Laihian päiväkoti

HELSINKI

Yrityssaneeraukseen hakeutunut yksityinen päiväkotiyhtiö Touhula aloittaa yt-neuvottelut ja saattaa sulkea jopa 43 päiväkodeistaan.

Yt-neuvottelujen piirissä on kaikkiaan 420 työntekijää aluehallinnosta ja päiväkodeista.

Suurin osa Touhulan päiväkodeista on yhtiön mukaan taloudellisesti vakaita, eikä niiden osalta ole suunnitteilla muutoksia. Yli 140 päiväkotia on rajattu neuvottelujen ulkopuolelle. Touhulan verkkosivuilla julkaistun listan mukaan tt-neuvottelut koskevat Laihian päiväkotia. Muita Pohjanmaan tai Etelä-Pohjanmaan päiväkoteja ei listalta löydy. Touhulalla on päiväkoteja myös Vaasassa, Seinäjoella, Kurikassa ja Lapualla. 

Yt-neuvotteluiden listalta löytyy 43 päiväkotia, joista yksi on Laihian päiväkoti.  Tarkoittaako, että nämä yksiköt tullaan sulkemaan Touhulan viestintäjohtaja Ossi Ahto?

- Sitä ei pysty sanomaan. Se on sellainen asia, jota käydään yt-neuvotteluissa läpi. Samalla kun yt-neuvottelut käynnissä, käydään myös kuntien kanssa neuvotteluja tilanteesta, Ahto kertoo.

Touhulan talousahdinko on pahentunut koronakriisin myötä. Lisävaikeuksia on syntynyt siitä, että kuntien palvelusetelien hintataso on pysynyt pääasiassa ennallaan tai noussut kulutasoa vähemmän parin viime vuoden ajan.

–  Tilanne on erittäin ikävä, ja olemme siitä todella pahoillamme. Toimintaedellytysten turvaamiseksi meidän on kuitenkin valitettavasti välttämätöntä tehdä laajoja muutoksia, jotta Touhulalla on tulevaisuus vielä syksylläkin. Lähdemme nyt hakemaan kuntien, vuokranantajien ja henkilöstön kanssa ratkaisuja tilanteeseen tulevissa neuvotteluissa, sanoi toimitusjohtaja Minna Elomaa tiedotteessa.

Neuvottelujen piirissä on päiväkoteja ympäri maan, Helsingistä Rovaniemelle ja Sotkamoon asti.

Lue lisää: Touhula-päiväkodit hakeutui yrityssaneeraukseen, jokainen päiväkoti käydään läpi – Yrityksellä päiväkoteja ympäri pohjalaismaakuntia.

 

 

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi