Puolustusalalle syntyy uusi jättiläinen – Patriot- ja Tomahawk-ohjuksista tunnettu amerikkalaisyritys fuusioituu

WASHINGTON

Ilmailu- ja puolustusalalle syntyy uusi jättiyritys. Yhdysvaltalaiset suuryritykset Raytheon ja United Technologies ilmoittivat sunnuntaina fuusioituvansa.

Pääasiassa sotateollisuuteen keskittynyt Raytheon tunnetaan muun muassa Patriot-ilmatorjuntaohjuksista ja Tomahawk-risteilyohjuksista, jotka ovat Yhdysvaltain armeijan vakiokalustoa.

United Technologies on yksi maailman johtavia lentokoneiden moottoreiden valmistajia ja tunnetaan Pratt & Whitney -moottoreistaan. Yhtiö valmistaa myös muun muassa puolustusteknologiaa.

Fuusion ulkopuolelle jäävät United Technologiesin omistamat Otis-hissiyhtiö ja Carrier-ilmastointiyhtiö, jotka eriytetään omiksi yhtiöikseen.

Fuusio synnyttää Raytheon Technologies Corporation -yhtiön, joka on yli 100 miljardin dollarin arvoinen. Fuusio pyritään viemään loppuun ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Uudesta yhtiöstä tulee maailman toiseksi suurin ilmailu- ja puolustusalan yritys yhdysvaltalaisen Boeingin jälkeen, hieman suurempi kuin Lockheed Martin.

Yhtiöt kutsuivat fuusiota tasavertaisten kumppaneiden liitoksi. Uuden yhtiön toimitusjohtajaksi tulee United Technologiesin nykyinen toimitusjohtaja Greg Hayes.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi