Positiivisia merkkejä: Myös maakuntien työttömyysluvut vihjailevat, että koronakurimus alkaa hellittää

Työ- ja elinkeinoministeriön tuore työnvälitystilasto kertoo myönteisiä uutisia sekä Etelä-Pohjanmaalta että Pohjanmaalta.

Pohjanmaan ely-keskusalueella oli elokuun lopussa noin 7 400 työtöntä työnhakijaa. Se on yli 3 100 henkilöä vähemmän kuin vuotta aikaisemmin ja yli 2 200 vähemmän kuin heinäkuussa.

– Työttömyys on nyt ensimmäistä kertaa laskenut pandemiaa edeltävälle tasolle. Myös kokoaikaisesti lomautettujen määrä on palautunut pandemian alun räjähdysmäisestä noususta. Samalla myös avointen työpaikkojen määrä on korkealla, mikä sitten yhdessä alhaisen työttömyyden kanssa aiheuttaa haastetta työmarkkinoiden tarpeiden tyydyttämisessä, kommentoi Pohjanmaan TE-toimiston johtaja Mika Palosaari tiedotteessa.

Ennen koronapandemian alkua helmikuussa 2020 Pohjanmaalla työttömiä työnhakijoita oli noin 7 700.

Pohjanmaan ely-keskusalueen työttömyysprosentti on 6,5. Se on Manner-Suomen toiseksi alhaisin. Sitä alhaisempi on vain Etelä-Pohjanmaalla, 6,4 prosenttia. Koko maan työttömyysluku on tällä hetkellä 10,7.

Etelä-Pohjanmaalla oli 5 548 työtöntä työnhakijaa elokuun lopussa. Vuodessa määrä laski yli 1 700 henkilöllä ja heinäkuusta yli 1 200 henkilöllä. Aikaa ennen koronapandemiaa, helmikuun 2020 lopussa maakunnassa oli yli 6 500 työtöntä työnhakijaa.

Pohjanmaalla työttömien työnhakijoiden määrä vuodessa laski lähes 30 prosenttia ja Etelä-Pohjanmaalla 24 prosentilla. Koko maassa työttömien työnhakijoiden määrä laski vuoden takaisesta 14,8 prosentilla.

Avoimien työpaikkojen määrä kasvoi molemmissa maakunnissa vuoden takaiseen verrattuna, Etelä-Pohjanmaalla 99 prosenttia ja Pohjanmaalla 57 prosenttia.

Kommentoi


Luetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu