Rakennusyhtiö Lehto varoittaa tämän vuoden tuloksensa painuvan tappiolle

HELSINKI

Rakennusyhtiö Lehto Group on antanut tulosvaroituksen. Lehto arvioi, että sen tämän vuoden liiketulos jää tappiolle voimakkaasti tappiollisen ensimmäisen vuosipuoliskon takia.

Aiempi arvio oli, että yhtiö tekisi liikevoittoa 2–6 prosenttia liikevaihdosta.

Lehdon alkuvuoden tulosta rasittavat noin 15 miljoonan euron tappiot peruskorjaustoiminnasta ja noin kuuden miljoonan euron tappiot Ruotsin liiketoiminnasta.

Peruskorjaustoiminnan suuret tappiot ovat yhtiön mukaan keskeisin syy tulosodotusten heikentymiseen.

Jo toinen tulosvaroitus lyhyen ajan sisään

Toimitusjohtaja Hannu Lehdon mukaan viime vuosien voimakas kasvu ja laajentuminen monella alueella samanaikaisesti ovat tuottaneet kuluvalle vuodelle tappioita.

–  Muutamat kasvun aikana tehdyt liiketoimintapäätökset ja projektit ovat osoittautuneet vääriksi ja huonosti strategiaamme sopiviksi. Vaikka olemme jo tehneet korjaavia toimenpiteitä, niin tulosvaikutukset näkyvät vasta viiveellä, sanoo Hannu Lehto tiedotteessa.

Kesäkuussa Lehto Group sai päätökseen yt-neuvottelut, joissa päädyttiin 51 työntekijän irtisanomiseen ja 53 työntekijän lomauttamiseen toistaiseksi. Samalla yhtiö oli arvioinut lomauttavansa lisää työntekijöitä syksyllä.

Nyt annetussa tulosvaroituksessa Lehto alentaa myös ennustettaan tämän vuoden liikevaihdosta.

Lehto arvioi, että konsernin liikevaihto vuonna 2019 on samalla tasolla tai alhaisempi kuin viime vuonna. Aiempi ennuste oli, että liikevaihto on tänä vuonna samalla tasolla kuin viime vuonna.

Tulosvaroitus on Lehdolta jo toinen lyhyen ajan sisään. Edellisen kerran yhtiö oli joutunut reivaamaan tulosennusteitaan alaspäin toukokuussa.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi