Rakennusyhtiö Peab yhdistää yksikkönsä Vaasassa ja Seinäjoella

Rakennusyhtiö Peab yhdistää Vaasan ja Seinäjoen yksiköt. Uusi yksikkö kattaa myös Keski-Pohjanmaan.

Peabin uusi Pohjanmaat-yksikkö aloittaa vuoden 2021 alussa. Se kattaa Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueet. Toimintasäde on entisen Vaasan läänin kokoinen eteläisestä Kristiinankaupungista ja Isojoelta pohjoisen Kannukseen.

Reilun sadan työntekijän yksikön johtajana aloittaa aiemmin Seinäjoen yksikköä luotsannut vaasalainen Hannu Rajamäki. Entisen Vaasan yksikön johtaja Esko Korpi jää eläkkeelle saatettuaan yhdistymisprosessin loppuun.

– Uudistus tekee meistä vahvemman. Pystymme paremmin palvelemaan koko isoa kolmen Pohjanmaan aluetta sekä urakka- että asuntorakentamisen puolella, kun yhdistämme voimamme, Hannu Rajamäki sanoo.

Kokkolan, Vaasan ja Seinäjoen seudut ovat keskenään erilaisia, mikä Rajamäen ja Korven mielestä on hyvä. Rakentamista ja tekijöitä voidaan keskittää aina sinne, missä kulloinkin on kovin kysyntä.

Maakuntien kehitysennusteet ovat erilaisia. Seinäjoki kasvaa eniten, mutta muissa Etelä-Pohjanmaan kunnissa suunta on päinvastainen. Vaasan ja Kokkolan ennusteet povaavat hyvin maltillista kasvua, mutta niitä ympäröivissä kunnissa ennuste väestön vähenemisestä ei ole yhtä raju kuin Etelä-Pohjanmaalla.

Myös rakennusalan kilpailutilanne vaihtelee eri kaupunkien välillä. Muut isot valtakunnalliset yhtiöt eivät operoi kaikilla Pohjanmaan alueilla ja toisaalta esimerkiksi Seinäjoella taas on pienempiä paikallisia toimijoita.

– Asuntotuotannossa aiomme ottaa alueen markkinajohtajuuden. Seinäjoella olemme jo ykkösiä ja Vaasassa kakkosia. Yhdistymisen myötä meillä on tässä vain voitettavaa, Rajamäki sanoo.

Kokkolaan Peab on juuri rakentanut koulun ja paloaseman. Julkisten hankkeiden lisäksi Kokkolan suunnalla syväsatama, teollisuus ja kaivossuunnitelmat tarjoavat mahdollisuuksia. Rajamäki pitää aluetta erittäin mielenkiintoisena.

Pohjanmaat-yksiköllä on toimistot Vaasassa ja Seinäjoella. Yksikönjohtaja Hannu Rajamäki kulkee Seinäjoen ja Vaasan työpisteiden väliä.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Uusimmat talousuutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu