Ranska ja Yhdysvallat ottivat digiverokiistassa aikalisän: neuvottelut jatkumassa vuoden loppuun asti

PARIISI

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ovat sopineet Ranskan digiveroa koskevan kauppakiistan käsittelyn jatkamisesta vuoden loppuun.

Yhteisymmärrys siirtää Yhdysvaltojen asettamaa tulliuhkaa. Yhdysvallat on suunnitellut tuontitulleja ranskalaistuotteille, joiden arvo olisi yhteensä noin 2,4 miljardia dollaria.

Ranska sääti viime vuonna veron, joka on kolme prosenttia suurten teknologiayhtiöiden maassa saamasta liikevaihdosta. Yhdysvallat on sanonut veron kohdistuvan erityisesti amerikkalaisyhtiöihin, kuten Appleen, Amazoniin, Facebookiin ja Googleen.

Ranskan valtiovarainministeri Bruno Le Maire kommentoi valtionpäämiesten käymää keskustelua toteamalla, että maiden johtajat ovat sopineet välttävänsä tilanteen kärjistymistä.

Osapuolet olivat aiemmin tammikuussa kertoneet, että ne pyrkivät sopimaan kiistansa tässä kuussa. Yhdysvaltain valtiovarainministeri Steven Mnuchin on luonnehtinut Ranskan kanssa saavutettua aselepoa "ratkaisun aluksi".

Mnuchin myös toivoi, että Italia ja Britannia pohtisivat uudelleen suunnitelmiaan säätää vastaavia veroja.

–  Muuten he kohtaavat presidentti Trumpin tullit. Aiomme käydä vastaavia keskusteluja heidän kanssaan, Mnuchin sanoi Wall Street Journalille.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi