Konevuokraaja Ramirentistä tehtiin lähes miljardin euron ostotarjous –  yhtiön hallitus suosittelee hyväksymään ranskalaisen Loxamin tarjouksen

HELSINKI

Ranskalainen Loxam on tehnyt julkisen käteisostotarjouksen suomalaisesta konevuokrausyhtiöstä Ramirentistä.

Loxam tarjoaa Helsingin pörssiin listatun Ramirentin osakkeista yhdeksän euroa kappaleelta. Tarjous ylittää reippaasti Ramirentin perjantain päätöskurssin, joka oli 5,44 euroa osakkeelta. Ostotarjoukseen sisältyy siis noin 65 prosentin preemio eli lisähinta edelliseen osakekurssiin verrattuna.

Ostotarjouksen mukainen Ramirentin osakkeiden yhteenlaskettu arvo on noin 970 miljoonaa euroa.

Ramirentin hallitus suosittelee yksimielisesti ostotarjouksen hyväksymistä, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Ramirentin kaksi suurinta osakkeenomistajaa, sijoitusyhtiö Nordstjernan ja suomalaisen Tallberg-konsernin emoyhtiö Julius Tallberg, ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Myös Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka ja talousjohtaja Jukka Havia ovat sitoutuneet hyväksymään ostotarjouksen. Sitoumukset kattavat noin 32 prosenttia Ramirentin kaikista osakkeista.

Tarjousaika alkaa 19. kesäkuuta ja jatkuu arviolta kuukauden ajan. Kun Loxam on saanut haltuunsa yli 90 prosenttia Ramirentin osakkeista, se aikoo lunastaa loput osakkeet haltuunsa osakeyhtiölain edellyttämällä tavalla.

Ranskalaisyhtiön liikevaihto noin kaksinkertainen Ramirentiin nähden

Tiedotteen mukaan Loxam on Euroopan suurin toimija konevuokrausmarkkinoilla muun muassa rakentamisessa ja teollisuudessa. Loxamin liikevaihto oli viime vuonna noin 1,5 miljardia euroa.

Ramirentin viime vuoden liikevaihto oli hieman yli 700 miljoonaa euroa eli suunnilleen puolet Loxamin liikevaihdosta. Ramirentillä on noin 2  900 työntekijää yhdeksässä Pohjois- ja Itä-Euroopan maassa. Suomessa yhtiöllä on runsaat 500 työntekijää.

Tiedotteen mukaan Loxamin ja Ramirentin yhdistyminen synnyttäisi johtavan eurooppalaisen konevuokraajan, jolla olisi Euroopan laajin konevuokraamojen verkosto yli tuhannella vuokraamolla. Ostotarjouksen toteuttamisella ei odoteta olevan olennaisia vaikutuksia Ramirentin liiketoimintaan, työntekijöihin tai toimipaikkoihin.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi