Lennot Turkista ja Madeiralta toteutuvat – kaksi kolmasosaa Tjäreborgin maanantain paluumatkustajista pääsee alkuperäisillä lennoilla Suomeen

HELSINKI

Matkailutoimisto Thomas Cookin konkurssista huolimatta kaksi Tjäreborgin kautta järjestettyä lentoa palaa tänään Suomeen. Paluulennot Turkin Antalyasta Ouluun sekä Madeiran Funchalista Helsinkiin ovat toteutumassa, kertoo Tjäreborgin myyntijohtaja Saana Ruonala STT:lle.

–  Ne eivät ole Thomas Cook Airlines Scandinavian operoimia lentoja. Ne ovat toisten lentoyhtiöiden toteuttamia lentoja, minkä takia ne toteutuvat.

Madeiran-lentoa operoi tanskalainen JetTime ja Antalyasta tulevan lennon toteuttaa turkkilainen Freebird. Ruonala ei osaa sanoa, toteutuvatko vastaavat paluulennot tulevina päivinä.

–  Uusia asiakkailta ei näilläkään lentoyhtiöillä lähde kohteeseen, hän täsmentää.

Madeiralta palaa 148 matkaajaa ja Antalyasta 158. Maanantaina yhtiön kautta oli tarkoitus lentää kaikkiaan 525 lähtevää ja 413 palaavaa matkustajaa. Asiakkaita palaa siis noin kaksi kolmasosaa suunnitellusta.

Tjäreborgin kautta oli maanantaiaamuna maailmalla kaikkiaan 2  884 suomalaisasiakasta.

Tjäreborg on brittiläisen emoyhtiö Thomas Cookin konkurssin vuoksi perunut kaikki Thomas Cook Airlinesin lennot maanantaina. Ruonalan mukaan yhtiön oli tarkoitus lentää menopaluulento Helsingistä Kyproksen Larnakaan sekä paluulento Kreikan Pargasta Helsinkiin.

Tjäreborg toivoo toiminnan jatkuvan

Tjäreborg on myynyt tuhansia lentoja, Ruonala kertoo. Matkoja on voinut ostaa ensi kesään asti.

–  Tulevia matkoja on myyty normaalin varaustilanteen mukaan. Varauksissa ollaan viime vuoden tasolla.

Matkatoimisto toivoo, että tulevien päivien Suomesta lähtevät lennot pystytään yhä lentämään.

–  Toivomme edelleenkin, että operaatio Pohjoismaissa voisi jatkua ennallaan. Sen takia neuvoteltiin viimeiseen asti, että tämän päivänkin lennot olisi voitua lentää normaalisti, Ruonala kertoo STT:lle.

Yhtiö tiedottaa tulevien päivien tilanteesta asiakkaille verkkosivuillaan ja tekstiviestein. Ruonala ei ota kantaa siihen, miten toiminta jatkossa järjestettäisiin.

–  Nyt elämme päivän kerrallaan. Tässä kohtaa on tämänpäiväiset lennot peruttu. Fokus on tällä hetkellä tämän päivän asiakkaissa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV ja Tjäreborg kertovat, että Thomas Cookin konkurssi ei vaikuta Tjäreborgin kautta ostettuihin reittilentoihin. Reittilennot ostaneiden ja niihin liittyvät matkajärjestelyt hoitaneiden kannattaa jatkaa matkaansa suunnitellusti, KKV kertoo.

Yhtiö selvittää paluukyytejä

Tjäreborg selvittää paraikaa paluukyytien järjestämistä matkalla jo oleville matkustajille. Myös KKV on kertonut järjestävänsä paluumatkoja. Paluukyytien järjestymisestä kerrotaan kaikkia mahdollisia reittejä pitkin, Ruonala sanoo.

–  Kannattaa seurata nettisivujamme ja sosiaalisen median kanaviamme, mutta kohteissa infotaan myös tekstiviestein.

Tjäreborgin ohella Thomas Cook Northern Europeen kuuluvat Ving, Spies ja Globetrotter. Neljällä matkanjärjestäjällä oli maanantaiaamuna matkalla yhteensä lähes 35  000 asiakasta. Kaiken kaikkiaan Thomas Cookin matkoilla oli konkurssin hetkellä noin 600  000 turistia.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi