Tulosjulkistajat Neste ja Finnair lähtivät vinhaan nousuun pörssissä – USA:n oikeusministerin ehdotus Nokian ja Ericssonin ostamisesta tuki verkkolaiteyhtiöiden kursseja

HELSINKI

Helsingin pörssin kaupankäynti on tänään sujunut nousun merkeissä, ja hyvistä tuloksista kertoneet Neste, Finnair ja Tokmanni lähtivät nousuun. Finnair kertoi koronaviruksen vaikutusten jäävän näillä näkymin suhteellisen rajallisiksi alkuvuonna, ja yhtiön kurssi oli alkuiltapäivällä reilun viiden prosentin nousussa.

Neste teki taas vahvan tuloksen ja nousi lähes neljän prosentin tahtia. Hyvän tuloksen tehnyt Tokmanni kääntyi sitä vastoin alkuiltapäivällä jo pienen laskun puolelle.

Rakennusyhtiö YIT paransi myös tulostaan ja kertoi Helsingin Pasilan kauppakeskus Triplan olleen erittäin kannattava hanke yhtiölle. Pörssissä ei tästä kuitenkaan innostuttu, ja YIT:n kurssi oli liki neljän prosentin laskussa.

Verkkolaiteyhtiöt Nokia ja Ericsson saivat pörssikursseilleen tukea hieman yllättävältä suunnalta, kun Yhdysvaltojen oikeusministeri William Barr ehdotti, että Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten pitäisi hankkia osake-enemmistö kummastakin yhtiöstä. Näin Yhdysvallat voisi paremmin kilpailla 5g-markkinoita hallitsevaa kiinalaista Huaweita vastaan, Barr visioi.

Ericsson oli alkuiltapäivällä vajaan parin prosentin nousussa, Nokia kipusi yli viiden prosentin vauhtia.

Yhtiöiden ostaminen ei olisi nykykursseilla kovin vaikeaa. Nokian pörssiarvo on noin 22 miljardia euroa, Ericssonin jonkin verran enemmän.

Helsingin pörssi nousi eilen ylimmilleen sitten finanssikriisin päättymisen. Aamupäivällä yleisindeksi nousi noin 0,5 prosentin tahtia ja pisteluku oli noin 10  570.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi