Vaasalainen robotiikkayritys kasvaa – seuraavaksi suuntana Aasia

Vaasalainen Co-Automation teki vuoden 2016 aikana historiansa liikevaihtoennätyksen. Vuoden 2016 aikana yritys perusti toimipisteen Vantaalle ja Ouluun ja yritykseen palkattiin viisi uutta työntekijää.

Co-Automation on teollisuuden robotiikan ympärille rakennettujen tuotanto-, pakkaussolujen ja -linjojen järjestelmätoimittaja. Kokonaisjärjestelmä kattaa koko toimituksen suunnittelusta järjestelmän rakentamiseen, testaamiseen, asentamiseen ja koulutukseen asti. Co-Automation on kasvanut nopeasti merkittäväksi automaatiotoimittajaksi muun muassa Nokia Networksille, ABB:lle ja Wärtsilälle.

Co-Automationin robotiikkaa on käytössä tällä hetkellä Suomessa ja Euroopassa. Vuonna 2017 yritys laajenee Aasian markkinoille.

– Vuonna 2017 vahvistamme toimipisteitä Oulussa ja Vantaalla ja rekrytoimme lisää työntekijöitä. Investoimme tuotekehitykseen kehittämällä omia tuotteitamme. Panostamme myös Aasian markkinointiin, Co-Automationin toimitusjohtaja Sami Kivioja kertoo.

Kivioja ja toinen perustajajäsen Jani Mäki kiinnostuivat tekniikasta ollessaan töissä ABB:llä. He perustivat Co-Automationin vuonna 2010. Nykyään yritys työllistää 25 henkilöä.

Kiviojan mukaan Co-Automationin tärkein tehtävä on pitää valmistava teollisuus Suomessa robotiikan avulla. Näin yritys vaikuttaa koko Suomen kilpailukykyyn.

– Co-Automation on perustettu tekemään kilpailukykyisiä automaatiojärjestelmiä, jotka tekevät valmistuksesta kannattavaa ja luotettavaa. Robotiikka ja automaatio laskevat valmistuskustannuksia merkittävästi. Tuotantolaitosten paikkaa ei tarvitse enää valita työvoimakustannusten mukaan, vaan tehdas voi sijaita missä vaan.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Tilaa Ilkka-Pohjalaisen uutiskirje

    Saat tuoreimmat uutiset ja puheenaiheet suoraan sähköpostiisi

    Tilaa uutiskirje