Talous

Valtio jatkaa lentojen tukemista viidelle maakuntakentälle

  • Ilkka-Pohjalainen
Jaa artikkeli

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom kilpailutti alkuvuonna 2021 säännölliset reittilennot Helsingistä viiteen maakuntakeskukseen: Joensuuhun, Jyväskylään, Kajaaniin, Kemi-Tornioon ja Kokkola-Pietarsaareen. Traficom on täydentänyt sopimuksiaan lentoyhtiöiden kanssa, jotta maakuntien tuettu lentoliikenne voi jatkua 14.8.2022 asti.

– Lennot toteutetaan sopimuksessa olevan option avulla, joten kyseessä on nykyisen sopimuskauden pidennys. Samat lentoyhtiöt jatkavat liikennöintiä, ja aikataulut pysyvät pääosin samoina. Aikatauluihin on tehty pieniä muutoksia ja alueiden tärkeimpien tapahtumien ympärille on hankittu muutamia lisälentoja, kertoo johtaja Pipsa Eklund Traficomin tiedotteessa.

Lentojen jatkumisen toteutuminen vaatii sen, että valtion neljännessä lisätalousarvioesityksessä esitetty 13,8 miljoonan euron rahoitus myönnetään.

Liikennöivinä lentoyhtiöinä jatkavat: Joensuu - Helsinki-Vantaa - Amapola Flyg AB; Jyväskylä - Helsinki-Vantaa - NyxAir OÜ; Kajaani - Helsinki-Vantaa - DAT A/S; Kemi-Tornio - Kokkola-Pietarsaari - Helsinki-Vantaa - NyxAir OÜ

Tavoitteena on, että tuetun kauden jälkeen lentoliikenne alueille jatkuu markkinaehtoisesti.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi

Kommentoidaksesi sinun tulee olla kirjautuneena Facebookiin

    Jaa artikkeli