Wärtsilä myy liiketoimintaansa ranskalaisyhtiölle

Teknologiayhtiö Wärtsilä myy Entertainment-liiketoimintansa (Wärtsilä Funa GmbH) ranskalaiselle pörssiyhtiö Videlio SA:lle.

Wärtsilä Entertainment suunnittelee, valmistaa ja integroi viihdelaitteistoja sekä toimittaa valaistus-, valaistuksensäätö-, digitaalisia äänentoisto- ja kuulutusratkaisuja risteilyaluksiin ja huvipuistoihin.

Entertainmentista tuli osa Wärtsilää L-3 Communications MSI:n oston yhteydessä vuonna 2015. Sillä on 172 työntekijää viidessä maassa, suurin osa Saksan Emdenissä. Liikevaihto vuonna 2020 oli noin 50 miljoonaa euroa.

– Olemme vakuuttuneita siitä, että yhdistetty tarjonta ja kyvyt palvelevat asiakkaita entistä paremmin, sanoo tiedotteessa Wärtsilä Marine Systems ja Portfolio Business -liiketoimintojen johtaja Tamara de Gruyter.

– Wärtsilä Entertainment -liiketoiminnan valikoima luo synergiaa ja täydentää meidän tarjontaamme. Nyt meillä on mahdollisuus laajentaa liiketoimintaamme ja tarjota uusille ja olemassa oleville asiakkaille laajempi tuotevalikoima ja asiantuntemus, kommentoi puolestaan Videlion hallituksen puheenjohtaja Robert Léon.

KommentoiLuetuimmat talousuutiset
  • Päivä
  • Viikko
  • Kuukausi
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa
  • Uutiset
  • Urheilu