Pentagon vahvisti lentokoneen putoamisen Afganistanissa

KABUL

Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon vahvistaa, että amerikkalainen lentokone on pudonnut Afganistanissa. Pentagonin mukaan konetta ei ammuttu alas.

Taleban-järjestö kertoi aikaisemmin päivällä pudottaneensa amerikkalaisen tiedustelukoneen Afganistanin itäosassa. Sosiaalisessa mediassa leviävien videoiden perusteella kyseessä olisi amerikkalainen Bombardier-tiedustelukone.

BBC:n mukaan kone putosi Deh Yakin piirikunnassa Ghaznissa. Ghazni on valtaosin talebanien hallussa, joten viranomaisten pääsy koneen luokse on hankalaa.

Ensimmäiset tiedot koneen putoamisesta tulivat jo päivällä, mutta tuolloin ei tiedetty, millainen kone oli kyseessä. Tuolloin arveltiin, että kyseessä olisi ollut Afganistanin kansallisen lentoyhtiön Ariana Airlinesin kone, mutta lentoyhtiö kiisti tiedot. Lentoyhtiön mukaan kaikki sen maanantain lennot ovat laskeutuneet turvallisesti.

Lentoturmat ovat tavallisia Afganistanissa. Edellisen kerran siviilikone putosi Afganistanissa toukokuussa 2010, kun Pamir Airwaysin lentokone putosi huonossa säässä Kunduzissa maan pohjoisosassa. Koneessa oli kuusi miehistön jäsentä ja 38 matkustajaa.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko

Uusimmat Kotimaan uutiset