Sammutuskone putosi Australiassa, kolme kuoli – helle sai maastopalot taas raivoamaan valtoimenaan

CANBERRA

Australiassa kolme ihmistä on kuollut maastopaloja sammuttamassa olleen koneen pudottua, kertovat viranomaiset. C 130 Hercules -lentokone katosi Canberran eteläpuolella Snowy Monaron alueella. Viranomaisten mukaan yhteys sammutuskoneeseen katkesi hieman ennen puolta kahta iltapäivällä paikallista aikaa.

Uuden Etelä-Walesin paloviranomaisten edustajan Shane Fitzsimmonsin mukaan koneen omistanut kanadalainen yhtiö Coulson Aviation on määrännyt kaikki muut Uuden Etelä-Walesin ja Victorian osavaltioissa paloja sammuttamassa olevat koneensa pysymään maassa, kunnes koneen putoamisesta on saatu lisää tietoja.

Snowy Monaron alueen maastopalo on kooltaan noin 94  000 hehtaaria.

Jopa 40 asteen lämpötilat ja voimakkaat tuulet ovat jälleen lietsoneet maastopaloja Australian itä- ja kaakkoisosissa. Kuluneen viikon aikana paloja ovat hillinneet sateet ja maltillisemmat lämpötilat.

Poikkeuksellisen varhain alkanut ja tuhoisa maastopalokausi alkoi Australiassa jo syyskuussa. Ainakin 29 ihmistä on kuollut, ja koteja on tuhoutunut yli kaksi tuhatta.

Palot ovat myös olleet tuhoisia maan luonnolle ja villieläimille. Asiantuntijoiden mukaan jopa miljardi eläintä on kuollut paloissa ja useita lajeja on voinut kuolla sukupuuttoon.

---

Korjattu uutista klo 11.31: Pudonnut kone oli C 130 Hercules. Uutistoimisto AFP kirjoitti aiemmassa jutussaan Boeing 737 -koneesta.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko