Edustajainhuone äänesti Steve Bannonin syytteeseen asettamisen puolesta – lopullisen päätöksen tekee oikeusministeri

WASHINGTON

Yhdysvaltain edustajainhuone haluaa, että entisen presidentin Donald Trumpin avustajana toiminutta Steve Bannonia syytetään oikeuden halventamisesta. Bannon oli kieltäytynyt tulemasta todistamaan kongressin komitean eteen.

Edustajainhuoneessa 229 edustajaa äänesti syytteeseenpanon puolesta ja 202 sitä vastaan, kertoo CNN. Demokraattiedustajien mukana puolesta äänesti yhdeksän republikaaniedustajaa.

Lopullisen päätöksen asiassa tekee oikeusministeri Merrick Garland.

Bannon oli määrätty tulemaan viime torstaina todistamaan kongressin komitean eteen tapahtumista, jotka johtivat kongressitalon valtaukseen 6. tammikuuta.

Bannon ilmoitti salaavansa todistukset ja asiakirjat, kunnes on ratkaistu Trumpin väite siitä, että presidenteillä on "etuoikeus" pitää tietyt keskustelut avustajiensa kanssa salassa. Yhdeksänjäsenisen komitean mukaan Bannonin kanta ei kuitenkaan ollut laillinen peruste jättää tulematta todistamaan.

Asiantuntijat uskovat, että Trumpin väitteet siitä, että hänellä on oikeus estää Bannonia antamasta todisteita tutkijoille, ovat todennäköisesti perusteettomia. Entisen presidentin perusteluina käyttämien "toimeenpanovallan etuoikeuksien" ei yleensä tulkita koskevan Valkoisen talon entisiä asukkaita.

Jos Bannon tuomitaan, häntä uhkaa enimmillään 12 kuukauden vankeus. Todennäköisemmin hän kuitenkin voisi selvitä tuomiosta sakoilla.

Kommentoi


Luetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Uusimmat ulkomaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa


  • Uutiset
  • Urheilu