Englannin rekkatragediasta epäillyistä kolme päästetty vapaalle jalalle

LONTOO

Britanniassa poliisi on päästänyt rekkatragediasta epäillyistä kolme vapaaksi takuita vastaan.

Vapaaksi päästettiin 48-vuotias pohjoisirlantilainen mies sekä 38-vuotiaat mies ja nainen Englannista. Heitä on kuultu epäiltynä tapoista ja ihmissalakuljetuksesta.

Rekan 25-vuotias pohjoisirlantilainen kuljettaja on sen sijaan edelleen kiinniotettuna, ja hänen asiaansa käsitellään huomenna oikeudessa. Miestä syytetään 39 taposta ja ihmissalakuljetuksesta. Poliisin mukaan syytteisiin kuuluu myös laittoman maahanmuuton järjestäminen ja rahanpesu.

Lisäksi Pohjois-Irlannin poliisi otti eilen kiinni kaksikymppisen miehen tapaukseen liittyen.

Uhrien kansallisuutta selvitetään

39 ihmisen ruumiit löydettiin rekasta Essexissä keskiviikkona. Heidän henkilöllisyytensä selvittäminen jatkuu. Britannian viranomaiset selvittävät asiaa yhteistyössä sekä Kiinan että Vietnamin lähetystöjen kanssa.

Kuolleista kahdeksan oli naisia ja 31 miehiä. Uhreista puolet saattaa olla vietnamilaisia. Useat vietnamilaiset perheet pelkäävät, että heidän omaisiaan oli rekassa.

Britanniassa toimiva vietnamilaisten järjestö VietHome kertoo saaneensa valokuvia lähes 20 ihmisestä, joiden kerrotaan olevan kateissa. Iältään he ovat 15–45-vuotiaita.

Kuolonuhreilla saattoi olla mukanaan väärennetyt kiinalaiset passit, uutistoimisto AFP on kertonut.

Poliisi sanoi aluksi, että kaikki kontista kuolleena löytyneet 39 ihmistä olisivat Kiinan kansalaisia. Sittemmin on tullut ilmi tietoja, joiden perusteella vaikuttaa siltä, että ainakin osa heistä on vietnamilaisia.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko

Uusimmat Kotimaan uutiset