Etelä-Afrikka aikoo kieltää leijonien kasvatuksen vankeudessa metsästystä varten

PRETORIA

Etelä-Afrikka ilmoitti sunnuntaina suunnitelmista, joiden mukaan leijonien kasvatus vankeudessa metsästystä varten aiotaan kieltää. Niin ikään aiotaan kieltää leijonien kasvattaminen vankeudessa lemmikkieläimiksi.

Ratkaisuun päädyttiin hallituksen nimittämän asiantuntijaryhmän suositusten perusteella. Ryhmä tarkasteli sääntöjä, jotka koskevat leijonien, norsujen, sarvikuonojen ja leopardien metsästystä, kauppaa ja pitämistä vankeudessa.

–  Meidän täytyy lopettaa leijonien kesyttäminen kasvattamalla ja pitämällä ne vankeudessa, sanoi ympäristöministeri Barbara Creecy toimittajille.

Suositukset vaativat vielä poliittisen siunauksen, ja hallituksen uskotaankin joutuvan törmäyskurssille vaikutusvaltaisen ja rikkaan toimialan kanssa, joka perustuu juuri vankeudessa kasvatettuihin leijoniin.

Ministeri Creecy sanoi, että suosituksilla ei haluta tukahduttaa metsästyksen toimialaa. Hänen mukaansa laillista, säänneltyä ja sallittua metsästystä ei olla kieltämässä.

Vankeudessa kasvatettujen leijonien metsästys on jo kauan ollut kiistanalainen aihe. Etelä-Afrikassa suuri määrä eläimiä on suljettu sähköaidalla ympäröityihin aitauksiin.

Yhdysvalloissa, Australiassa ja useissa Euroopan maissa on ollut kampanjoita vankeudessa kasvatettuihin leijoniin liittyvien metsästysmuistojen maahantuonnin kieltämiseksi.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Uusimmat ulkomaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa

Uusimmat Kotimaan uutiset

  • Uutiset
  • Urheilu