EU sopi Turkin vastaisista pakotteista, jotka liittyvät laittomaan poraukseen itäisellä Välimerellä

BRYSSEL

EU-maiden ulkoministerit ovat sopineet pakotteista vastalauseena Turkin laittomalle poraustoiminnalle itäisellä Välimerellä. EU:n on päätöksen jälkeen mahdollista kohdistaa pakotteita tietyille henkilöille. Vielä maanantaina listalle ei lisätty yksittäisiä nimiä tai yrityksiä, vaan päätös koskee periaatteita, joilla kohdistettuja pakotteita voidaan asettaa.

Laittomaan poraustoimintaan osallistuneille henkilöille voidaan määrätä matkustuskielto EU:hun, ja hänen varojaan voidaan jäädyttää. Lisäksi EU:n rahoituslaitoksia kielletään tarjoamasta heille rahoitusta.

Kyproksen kontrolloimalla alueella tapahtuva hiilivetyjen poraaminen on osaltaan heikentänyt Turkin ja EU:n suhteita. EU on vaatinut Turkkia lopettamaan poraukset ja kunnioittamaan Kyproksen alueellista koskemattomuutta.

EU on lisäksi päättänyt keskeyttää neuvottelut Turkin kanssa kattavasta ilmakuljetussopimuksesta ja jäädyttänyt korkean tason keskustelut EU:n ja Turkin välillä. Myös lähentymiseen tarkoitettua rahoitusta ollaan vähentämässä.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko