Hollantilaisperhe odotti vuosikausia eristyksissä maailmanloppua

HAAG

Hollannin poliisi on löytänyt maaseudulta perheen, joka on asunut vuosikausia eristäytyneenä maatilan kellarissa maailmanloppua odottaen, viranomaiset kertoivat tiistaina. Heidän mukaansa perheeseen kuului isä ja kuusi 18–25-vuotiasta lasta.

Perhe löytyi Ruinerwoldista Drenthen maakunnasta maan pohjoisosasta. Paikallisen median mukaan perhe löydettiin, kun yksi pojista ilmaantui kylän baariin sekavassa tilassa ja pyysi viiden oluen jälkeen apua. Pojan mukaan hän ei ollut ollut talon ulkopuolella yhdeksään vuoteen.

Baarin omistajan mukaan poika oli epäsiisti, peseytymätön ja pukeutunut vanhoihin vaatteisiin. Pojan puhetapaa hän kuvaili lapselliseksi.

–  Hän kertoi, ettei ollut koskaan ollut koulussa ja vaikutti hyvin hämmentyneeltä, baarin omistaja Chris Westerbeek kertoi RTV Drenthelle.

Paikallisen pormestarin mukaan perhe eli eristäytynyttä elämää. Osalla lapsista ei ollut edes syntymätodistusta. Paikallisen tv-aseman mukaan osa lapsista ei tiennyt, että muita ihmisiä edes oli olemassa.

Poliisi löysi perheen kotitalosta kaapin takaa salaisen porraskäytävän, joka johti kellariin, jossa perhe asui. RTV Drenthen mukaan perhe omisti vuohen ja kasvimaan ja oli täysin omavarainen. Tv:n haastattelema naapuri ei ollut koskaan nähnyt perhettä ja luuli vain yhden ihmisen asuvan tiluksilla.

Tv:n mukaan perheen isä oli saanut pari vuotta sitten sydänkohtauksen ja makasi löydettäessä sängyssä. Perheen äidistä ei ollut mitään havaintoa.

Poliisi ei kommentoinut tapausta uutistoimisto AFP:lle. Paikallispoliisin mukaan kaikkia skenaarioita tutkitaan.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Uusimmat ulkomaan uutiset