Järjestö: Syyriassa jälleen verisiä taisteluita, lähes 60 kuoli –  aiemmin ilmaiskuissa kuoli kuusi siviiliä

BEIRUT

Syyriassa hallituksen joukkojen ja kapinallisten yhteenotoissa on kuollut ainakin 59 taistelijaa, kertoo tilannetta tarkkaileva järjestö Syrian Observatory for Human Rights.

Lisäksi kuuden siviilin kerrottiin kuolleen Idlibissä tehdyssä ilmaiskussa.

Presidentti Bashar al-Assadille uskolliset joukot ja Syyrian al-Qaidaan kytköksissä olevat kapinallisjoukot ovat viime kuukaudet taistelleet Syyrian luoteisosien hallinnasta. Kapinallisryhmä on tammikuusta alkaen pitänyt hallussaan suurinta osaa Idlibin maakunnasta ja osia muun muassa Hamasta ja Alepposta. Alueella toimii myös useita muita aseellisia kapinallisjoukkoja.

Hallituksen joukot ovat viime aikoina vallanneet vastustajansa hallussa olleita alueita takaisin. Alueella on käyty verisiä taisteluita useiden päivien ajan.

Esimerkiksi lauantaina ainakin 70 taistelijaa kuoli samalla alueella käydyissä yhteenotoissa.

Yhä kiihtyvät hallituksen joukkojen hyökkäykset alueelle ovat Syrian Observatory for Human Rightsin mukaan tappaneet huhtikuusta alkaen yli 800 siviiliä. YK:n mukaan väkivaltaisuudet ovat saaneet 400 000 ihmistä jättämään kotinsa.

Syyrian konfliktissa on kaikkiaan kuollut jo yli 370 000 ihmistä ja miljoonat ovat joutuneet pakoon kodeistaan. Konflikti alkoi vuonna 2011, kun hallitusta vastustavat mielenosoitukset tukahdutettiin väkivaltaisesti.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko