Kioton animaatiostudion tuhopoltosta epäilty toipuu yhä vammoistaan – pidätettiin kuukausien odottelun jälkeen

TOKIO

Japanissa poliisi on pidättänyt 42-vuotiaan miehen, jota epäillään Kiotossa viime vuonna tapahtuneesta animaatiostudion tuhopoltosta. Heinäkuussa 2019 sytytetyssä palossa kuoli 36 ja loukkaantui yli 30 ihmistä.

Epäilty otettiin kiinni heti hyökkäyksen jälkeen, mutta hänet toimitettiin välittömästi sairaalaan vakavien palovammojen vuoksi. Poliisi lykkäsi miehen virallista pidättämistä siihen saakka, kunnes tämän tila oli vakiintunut. Mies oli hyökkäyksen jälkeen tajuttomana useita viikkoja.

Epäilty toipuu yhä vammoistaan. Japanin yleisradioyhtiö NHK:n mukaan poliisi on kuitenkin valmistellut poliisiasemalle hoitotiloja, jonne mies sijoitetaan.

Epäillään sekä murhista että murhayrityksistä, m otiivia ei vielä kerrottu

Poliisin mukaan 42-vuotiaan miehen epäillään murtautuneen animaatiostudion rakennukseen, levittäneen bensiiniä pohjakerrokseen ja sytyttäneen sen palamaan. Tulipalo levisi räjähdysmäisesti koko rakennukseen. Liekkeihin jääneillä kuolonuhreilla ei ollut juuri minkäänlaisia mahdollisuuksia pelastua, pelastustyöntekijät ja viranomaiset kertoivat.

Hyökkäyksen motiivia ei ole vahvistettu. Aiemmin julkisuudessa on kerrottu, että mies olisi syyttänyt studiota työnsä varastamisesta.

Hyökkäyksessä kuoli 14 miestä ja 22 naista, monet näistä olivat nuoria. 36 murhan lisäksi miestä epäillään 34 murhan yrityksestä.

Kohteena ollut Kyoto Animation tunnetaan erityisesti suosituista anime-televisiosarjoistaan.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko