Koronapotilaita kuoli taas tulipalossa Intiassa, sairaaloiden tilanne kriittinen

BUDAPEST, DELHI

Intiassa 13 koronapotilasta on kuollut sairaalan tulipalossa Mumbain lähistöllä, kertoivat terveysviranomaiset perjantaina.

Vijay Vallabh -sairaalan osastolla oli yhteensä 17 potilasta, kun tuli pääsi irti. Vain neljä potilasta saatiin pelastettua.

Intian sairaalat ovat täpötäynnä koronapotilaita, ja sairaaloita ovat sen lisäksi riivanneet toistuvat onnettomuudet. Aikaisemmin kuluvalla viikolla 22 koronapotilasta kuoli samassa Maharashtran osavaltiossa, jonka pääkaupunki Mumbai on, kun happijärjestelmään tuli vika.

Tämän lisäksi Maharashtrassa on viime ja tässä kuussa tapahtunut kaksi muuta sairaalapaloa, joissa on kuollut yhteensä 15 koronapotilasta.

Koronapotilaiden hoidossa elintärkeä happi on niin ikään loppumassa sairaaloista. Perjantaina aamulla useat sairaalat lähettivät sosiaalisessa mediassa viestejä, jonka mukaan happivarastot olivat loppumassa tuntien sisällä, ja kymmenet tehohoidossa olevat potilaat olivat vaarassa kuolla.

–  SOS. Alle tunnin happivarastot jäljellä. Olemme odottaneet luvattuja toimituksia kello yhdestä yöllä, aneli maan suurimpiin yksityisiin sairaalaketjuihin kuuluva Max Healthcare perjantaina.

Intian pääministerin Narendra Modin oli määrä pitää ainakin kolme kriisikokousta happivajeesta ja sairaaloiden lääkepulasta perjantain aikana.

Putin kannattaa reilun viikon vapaata töistä koronan leviämisen ehkäisemiseksi

Venäjän presidentti Vladimir Putin aikoo vahvistaa asetuksen, jolla venäläiset saavat ensi kuussa kymmenen päivää vapaata töistä. Näin pyritään estämään koronaviruksen leviämistä.

Ehdotuksen töiden lakkauttamisesta reiluksi viikoksi teki maan terveysviranomaisia johtava Anna Popova.

Kommentoi


Luetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Uusimmat ulkomaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa


  • Uutiset
  • Urheilu