Lähde: Google taipui Venäjän hallinnon painostukseen poikkeuksellisen pakon edessä

MOSKOVA

Teknologiajätti Google taipui Venäjän hallinnon painostukseen ja poisti Venäjän opposition sovelluksen sovelluskaupastaan poikkeuksellisen pakon edessä, asiaa tunteva lähde kertoo uutistoimisto AFP:lle.

Google ja toinen yhdysvaltalainen teknologiayhtiö Apple poistivat Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman vaalien alla maan opposition "älykkään äänestämisen" sovelluksen sovelluskaupoistaan. Yhtiöt saivat ratkaisusta laajaa kansainvälistä arvostelua ja syytöksiä poliittisesta sensuurista.

Lähteen mukaan Venäjän hallinto oli uhannut Googlea rikossyytteillä ja sen Venäjällä toimivien työntekijöiden vangitsemisilla, mikä pakotti yhtiön taipumaan Kremlin tahtoon. Myös Apple oli kokenut samanlaista painostusta.

Poistettu sovellus suosittelee äänestäjille sitä ehdokasta, jolla on heidän vaalipiirissään paras mahdollisuus päihittää valtapuolue Yhtenäisen Venäjän ehdokas. Vangitun oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin verkosto on ajanut älykkään äänestämisen järjestelmää.

Venäjän presidentin Vladimir Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi perjantaina, että Google ja Apple vain noudattivat Venäjän lain "kirjainta ja henkeä", kun ne poistivat laittoman sovelluksen kaupoistaan.

Venäjän kolmipäiväiset vaalit alkoivat perjantaina. Vaalien alla todellisia opposition edustajia on estetty asettumasta ehdolle, ja hallinnon vastustajia on myös vangittu ja ajettu maanpakoon. Hallinnon myös odotetaan turvautuvan vaalivilppiin halutun lopputuloksen varmistamiseksi.

Kommentoi


Luetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Uusimmat ulkomaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa


  • Uutiset
  • Urheilu