Linköpingin räjähdyksen syynä oli kerrostalon ulkopuolelle pantu räjähde

TUKHOLMA

Ainakin 20 ihmistä sai lieviä vammoja räjähdyksessä Ruotsin Linköpingissä perjantaina. Poliisin mukaan räjähdyksen syynä oli kerrostalon ulkopuolelle pantu räjähdysaine. Räjähdys vaurioitti pahoin kahden läheisen kerrostalon julkisivua sekä ikkunoita ja parvekkeita.

Poliisi ei iltapäivällä osannut sanoa, oliko räjähdyksen tarkoituksena ollut esimerkiksi vahingoittaa jotakuta ihmistä tai lähirakennuksissa sijaitsevaa yritystä. Terroritekona räjähdystä ei kuitenkaan tutkittu, mutta Ruotsin suojelupoliisille Säpolle kerrottiin tapahtumasta.

–  Meillä on tutkittavana runsaasti vihjeitä kaikesta mahdollisesta, mutta tutkinta on kesken, joten en voi vielä kommentoida asiaa, sanoi tutkintaa johtava Magnus Skoglund.

Loukkaantuneista kaksi oli edelleen illalla sairaalassa. Heillä oli viilto- ja sirpalevammoja.

"Jyrisi kuin ukonilmalla"

Hälytys räjähdyksestä tuli yhdeksän aikoihin aamulla paikallista aikaa. Lähiseudun sairaalat asetettiin katastrofivalmiuteen räjähdyksen takia. Paikalla oli viitisentoista ambulanssia.

–  Olin suihkussa ja huomasin, kuinka koko talo tärisi. Jyrisi kuin ukonilmalla, kuvaili vastapäätä asuva Pontus Johansson Aftonbladet-lehdelle.

Räjähdyspaikan läheisyydessä ollut mies kertoi paikalliselle Corren-lehdelle kaatuneensa kumoon räjähdyksen voimasta. Hän sanoi nähneensä verisiä ihmisiä makaamassa maassa.

Räjähdyspaikan lähistöllä sijaitsee esikoulu, jonka lapset ja henkilökunta siirrettiin väliaikaisesti toisaalle. Kukaan heistä ei loukkaantunut.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko