Macron valmis tapaamaan Valko-Venäjän oppositiojohtajan Liettuassa

MINSK , HELSINKI

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on valmis keskustelemaan Valko-Venäjän oppositiojohtaja Svjatlana Tsihanouskajan kanssa, kertoi Ranskan hallituksen edustaja maanantaina.

Macron tapaa Tsihanouskajan tiistaina käydessään Liettuassa, kertoi Macronin kanslia. Tsihanouskaja on pyytänyt Macronia toimimaan välittäjänä kriisissä.

–  Valko-Venäjällä on kyse autoritaarisesta hallinnosta, joka on kykenemätön hyväksymään demokratian logiikkaa, perusteli Gabriel Attal.

Opposition presidenttiehdokkaana ollut Tsihanouskaja pakotettiin pakenemaan Liettuaan vaalien jälkeen viime kuussa.

Valko-Venäjällä on ollut suuria mielenosoituksia viime kuun presidentinvaaleista lähtien. Vaaleja on on väitetty vilpillisiksi. Presidentiksi julistautui Aljaksandr Lukashenka, joka on johtanut maata itsevaltaisesti 26 vuotta. EU ja useat sen jäsenmaat eivät tunnusta Lukashenkaa Valko-Venäjän lailliseksi presidentiksi.

Nobel-voittaja Aleksijevitsh lähti Valko-Venäjältä Saksaan hoidettavaksi

Vuoden 2015 Nobelin kirjallisuuspalkinnon voittaja Svjatlana Aleksijevitsh on poistunut kotimaastaan Valko-Venäjältä Saksaan hoidettavaksi. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP:lle Aleksijevitshin ystävä Marija Voiteshonok. Voiteshonokin mukaan Aleksijevitshin Saksan matka oli suunniteltu ennakkoon.

–  Hän palaa Valko-Venäjälle kuukauden kuluttua. Hän ei lopeta toimintaansa opposition koordinaationeuvoston jäsenenä, Voiteshonok sanoi.

Valko-Venäjän viranomaiset ovat painostaneet Aleksijevitshiä, sillä hän on tukenut oppositiota elokuun alkupuolella pidettyjen presidentinvaalien jälkeisissä mielenosoituksissa.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa

Uusimmat Kotimaan uutiset

  • Uutiset
  • Urheilu