Myanmarissa jälleen protesteja, Suu Kyin NLD-puolueen tiloja ratsattiin

YANGON

Myanmarissa vallan kaapannutta sotilasjunttaa vastustavat mielenilmaukset ovat jatkuneet. Protesteja on järjestetty maan suurimmassa kaupungissa Yangonissa ja ainakin viidessä muussa kaupungissa.

Mandalayn kaakkoispuolella sijaitsevassa Baganissa kaksi mielenosoittajaa haavoittui turvallisuusjoukkojen tulituksessa.

Yangonissa viranomaiset ratsasivat sunnuntain vastaisena yönä maan syrjäytetyn johtajan Aung San Suu Kyin NLD-puolueen tiloja ja ottivat kiinni puolueen virkailijoita. Tiedossa ei heti ollut, kuinka monia pidätettiin.

Valtiollinen sanomalehti varoitti sunnuntaina ihmisiä, jotta nämä eivät osallistuisi mielenosoituksiin.

–  Ihmisten kannattaa miettiä tarkasti osallistumistaan, jotta he eivät pilaa lastensa tulevaisuutta, kirjoitti valtiollinen Global New Light -lehti.

Lauantaina juntta uhkasi, että kaikki julkisten alojen työntekijät, jotka osallistuvat kansalaistottelemattomuuskampanjaan eivätkä palaa maanantaina töihin, saavat potkut.

YK:n mukaan Myanmarin protesteissa on kuollut ainakin 54 ihmistä ja noin 1  700 on pidätetty sen jälkeen, kun sotilaat kaappasivat vallan helmikuun alussa.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa


  • Uutiset
  • Urheilu