Norja pani rajat kiinni, koronan brittimuunnoksen epäillään levinneen norjalaiskoulussa

OSLO

Norjan rajoilla astui perjantain vastaisena yönä voimaan tiukka maahantulokielto. Norjaan pääsevät vain ne ulkomaalaiset, joilla on pysyvä asuinpaikka Norjassa tai muu painava syy tulla maahan, kerrotaan hallituksen tiedotteessa.

Norjan koronatoimia on tiukennettu viime aikoina, kun tarttuvampi koronaviruksen brittimuunnos on levinnyt Oslon seudulla. Terveysministeri Bent Höien mukaan toimilla halutaan estää se, että uuden muunnoksen aiheuttamat tartunnat ryöstäytyisivät käsistä, kuten on käynyt esimerkiksi Irlannissa.

Maassa otettiin jo aiemmin käyttöön muita rajoitustoimia. Maahan saa tulla vain negatiivisen koronatestin jälkeen, matkan syy pitää ilmoittaa ja rajalla tehdään uudet testit.

Oslon seudulla sijaitsevassa Nordre Follon kunnassa on havaittu liki 30 uutta tartuntaa paikallisen koulun yhteydessä. Useimmat tapaukset kytkeytyvät ensimmäiseen luokkaan. Kunnan mukaan on vahva epäily, että kyseessä on koronaviruksen brittimuunnos. Asia selviää lähipäivinä, kun näytteet saadaan tutkittua.

Saksa kieltää matkustamisen virusmuunnoksen runtelemista maista

Saksa kieltää lauantaina maahan matkustamisen koronavirusmuunnoksen runtelemista maista, kertoo maan hallitus. Rajoituksilla halutaan ehkäistä tartuntojen lisääntyminen.

Rajoitukset kestävät helmikuun puoliväliin saakka. Hallitus perustelee päätöstä saksalaisten turvaamisella ja virusmuunnosten nopean leviämisen rajoittamisella.

Matkustusrajoitusten piirissä ovat Britannia, Irlanti, Portugali, Brasilia, Etelä-Afrikka sekä eteläisessä Afrikassa sijaitsevat Lesotho ja Swazimaa. Joitakin myönnytyksiä rajoituksiin sallitaan matkailijasta riippuen.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa


  • Uutiset
  • Urheilu