Nuori nainen poltettiin elävältä – 16 tuomittiin kuolemaan Bangladeshissa

FENI

Bangladeshissä 19-vuotias naisopiskelija Nusrat Jahan Rafi poltettiin elävältä sen jälkeen, kun hän oli valittanut rehtorinsa ahdistelleen häntä seksuaalisesti. Torstaina 16 ihmistä tuomittiin kuolemaan nuoren naisen polttomurhasta, joka tapahtui huhtikuussa.

Tuomittujen joukossa on useita opiskelijoita Fenin kaupungissa sijaitsevasta islamilaisesta koulusta, jossa Rafi opiskeli.

Nusrat Jahan Rafi houkuteltiin koulurakennuksen katolle, jossa hyökkääjät odottivat ja painostivat häntä vetämään pois poliisille jättämänsä valituksen. Kun uhri ei suostunut, hänet sidottiin, valeltiin polttoaineella ja sytytettiin tuleen.

Nainen sai erittäin vaikeita palovammoja ja menehtyi sairaalassa vammoihinsa viisi päivää myöhemmin.

–  Hyökkääjät yrittivät saada tapauksen näyttämään itsemurhalta, sanoi tutkinnanjohtaja Mohammad Iqbal.

Nuoren naisen kohtalo on synnyttänyt raivoa ja protesteja eri puolilla Bangladeshia. Tapaus on nostanut valokeilaan seksuaalisen ahdistelun hälyttävän kasvun maassa, kertoo uutistoimisto AFP.

Poliisi sivuutti valituksen

Rafi oli mennyt poliisilaitokselle tekemään valituksen ahdistelusta maaliskuussa. Julkisuuteen vuodetulla videolla paikallisen poliisilaitoksen päällikkö oli ottanut valituksen vastaan, mutta sivuuttanut sen, koska asia "ei ollut merkityksellinen".

Aktivistien mukaan murha toi esiin sen, kuinka naisiin ja lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset jäävät rankaisematta Bangladeshissa.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko

Uusimmat Kotimaan uutiset