Prinssi Andrew vetäytyy julkisista tehtävistä Epstein-kytkösten vuoksi

LONTOO

Britannian prinssi Andrew vetäytyy toistaiseksi julkisista tehtävistä Jeffrey Epstein -kohun seurauksena. Hän perustelee päätöstä haitalla, jonka hän on aiheuttanut kuninkaallisen perheen työlle.

–  Olen kysynyt hänen majesteetiltaan (kuningattarelta), voinko vetäytyä julkisesta tehtävistä nähtävissä olevan tulevaisuuden ajaksi, ja hän on antanut tähän luvan, Andrew, 59, kertoo muun muassa Twitterissä julkaistussa tiedotteessa.

Prinssin ympärille kehkeytyi kohu sen jälkeen, kun Virginia Giuffre alkoi syyttää tätä ja yhdysvaltalaismiljonääri Jeffrey Epsteinia seksuaalirikoksista. Prinssi yritti selitellä tilannetta parhain päin viikonloppuna BBC:n Newsnight-ohjelmassa, mutta prinssin esiintymistä pidettiin pr-katastrofina.

Prinssi kommentoi ohjelmassa ensimmäistä kertaa julkisesti Giuffren väitteitä, joiden mukaan nainen pakotettiin harrastamaan seksiä prinssin kanssa kolme kertaa Lontoossa, New Yorkissa sekä Epsteinin omistamalla yksityisellä saarella Karibialla 2000-luvun vaihteessa. Kun väitetyt teot alkoivat, nainen oli vasta 17-vuotias ja prinssi Andrew noin nelikymppinen.

Kuningashuone on toistuvasti kiistänyt syytökset. Ohjelmassa Andrew sanoi, ettei muista lainkaan naisen tapaamista ja puolustautui kummallisina pidetyin väittämin. Hän muun muassa kertoi, ettei Giuffren kuvailema "hikinen tanssi" lontoolaisessa yökerhossa ole voinut tapahtua, koska Falklandin sodassa taistelun vuoksi hän menetti kykynsä hikoilla.

Oikeudenkäyntiä odottanut Epstein tappoi itsensä vankeudessa elokuussa.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko

Uusimmat Kotimaan uutiset