Jengiväkivalta piinaa Malmön kaupunkia Etelä-Ruotsissa

MALMÖ

Jengiväkivallan aalto piinaa Malmön kaupunkia Etelä-Ruotsissa. Kaupungissa tapahtui tiistain vastaisena yönä kaksi räjähdystä ja maanantaina ampumavälikohtaus, jossa kuoli parikymppinen mies.

Lisäksi poliisi pysäytti maanantaina jalkoihin ampumalla miehen, joka uhkasi räjäyttää laukkunsa Malmön rautatieasemalla. Uhkailleen miehen laukusta ei kuitenkaan löytynyt räjähteitä tai aseita.

Malmön poliisin mukaan väkivallan takana ovat jengit.

–  Malmössä on useita jengiryhmittymiä, joista voisi sanoa, että ne ovat kuin liikkuva massa. On vaikea sanoa viikko viikolta tai kuukausi kuukaudelta, ketkä ovat mukana missäkin ryhmittymässä, sanoi poliisipäällikkö Erik Jansåker.

Jansåker sanoi kuitenkin ymmärtävänsä kaupunkilaisten huolen, vaikka siihen ei välttämättä akuuttia syytä olisikaan.

–  Malmössä voi tuntea olonsa turvalliseksi, jos ei ole töissä väärällä alalla, se on meidän mielipiteemme.

Poliisin mukaan kaupungin vaarallisimpina pidetyt rikolliset ovat jo pitkään olleet erityistarkkailussa.

Rappukäytävä tuhoutui ja ikkunoita särkyi

Tiistain vastaisen yön räjähdyksistä ensimmäinen tapahtui kello kahden aikoihin Rosengårdin kaupunginosassa kerrostalon rappukäytävässä. Ruotsalaislehti Expressen kertoi rappukäytävän oven tuhoutuneen täysin ja seinien palasia olevan ympäri pihaa.

Aftonbladetin mukaan poliisin pystyttämät kulkuesteet poistettiin aamulla puoli seitsemän aikoihin.

Vähän reilu tunti myöhemmin hätäkeskukseen tuli lukuisia soittoja, joissa ihmiset kertoivat kuulleensa räjähdyksen keskustassa Adelgatanilla sijaitsevassa yökerhossa. Osa oli nähnyt myös savua tulevan rakennuksesta, ja viereisen rakennuksen ikkunoiden kerrottiin särkyneen.

Kenenkään ei kerrottu loukkaantuneen kummassakaan räjähdyksessä.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko