Ruotsissa poliisi kuoli ampumisessa saamiinsa vammoihin

GÖTEBORG

Ruotsissa poliisi on kuollut sairaalassa saatuaan myöhään illalla vammoja ampumisessa Göteborgissa.

Poliisin tietojen mukaan kuolettavia vammoja saanut poliisi ja hänen kollegansa olivat keskustelleet ihmisten kanssa, kun heitä kohti ammuttiin. Poliisi oli saapunut alueelle paikallista aikaa puoli yhdentoista aikoihin illalla. Ihmiset olivat ilmoittaneet kuulleensa laukauksia alueella.

Paikallisen sanomalehden Göteborgs Postenin (GP) mukaan useat ihmiset olivat ottaneet lehteen yhteyttä ennen iltayhtätoista kertoakseen alueella käynnissä olevasta poliisioperaatiosta. Biskopsgårdenin alueella Göteborgin Hisingenissä oli ollut raskaasti aseistautuneita poliiseja ja helikopteri oli pörrännyt alueen yläpuolella. Hisingen on Göteborgin kaupunkiin kuuluva saari.

GP:n mukaan poliisi on ottanut yön aikana useita ihmisiä kiinni kuullakseen heitä tapauksen tiimoilta. Lehden tietojen mukaan yhtäkään kiinni otetuista ei ole tähän mennessä kerrottu olevan epäiltynä rikoksesta.

Alueella käynnissä mittava poliisioperaatio

Paikalla oli vielä aamuyöllä suuri määrä poliisiyksiköitä. Viranomaiset ovat julistaneet tilanteen erityistapaukseksi voidakseen vapauttaa lisää resursseja. Tapahtumapaikka on rajattu ja poliisin teknikot tekevät alueella tutkintaa. Alkuyöstä poliisi alkoi myös kiertää alueen asukkaiden ovilla kuullakseen silminnäkijöitä.

Viranomaiset vahvistivat GP:n mukaan poliisin kuoleman tiedotteessa alkuyöstä hieman ennen kolmea paikallista aikaa.

TT:n mukaan alkuperäisten tietojen mukaan kaksi ihmistä olisi saanut vammoja ampumisessa, mutta myöhemmin selvisi, että ainoastaan yksi poliisi oli haavoittunut.

Kommentoi


Luetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa