Saksassa muistellaan tänään koronaviruksen 80  000 kuolonuhria kolmannen tartunta-aallon riehuessa

BERLIINI

Saksassa muistellaan tänään koronaviruspandemian kuolonuhreja. Berliinissä järjestetään kansallinen muistotilaisuus viruksen takia kuolleille 80  000 ihmiselle ja niille, jotka ovat koronarajoitusten takia joutuneet kuolemaan yksinäisinä.

Liittokansleri Angela Merkel ja presidentti Frank-Walter Steinmeier osallistuvat ekumeeniseen jumalanpalvelukseen Keisari Vilhelmin muistokirkossa Berliinissä, joka on tunnettu sodan tuhojen symboli. Myöhemmin he osallistuvat seremoniaan Berliinin konserttitalossa, jossa Steinmeier pitää puheen.

Tilaisuuteen osallistuu koronarajoitusten vuoksi fyysisesti vain pieni määrä ihmisiä, mutta tilaisuus näytetään Saksassa suorana televisiossa.

Ajatus muistotilaisuuden järjestämisestä tuli koronaviruksen uhrien omaisilta, jotka ilmaisivat presidentti Steinmeierille koronarajoitusten lisänneen tuskaansa. Tiukkojen rajoitusten vuoksi omaiset eivät usein esimerkiksi ole pystyneet pitämään kuolinvuoteella makaavia läheisiään kädestä, ja hautajaisten pitämiseen kohdistuvien rajoitusten takia moni on jäänyt surunsa kanssa yksin.

–  Presidenttinä uskon, että on hyvin tärkeää pysähtyä sanomaan kunniakkaat hyvästit niille, jotka ovat kuolleet pandemian aikana – mukaan lukien ne, jotka eivät kuolleet viruksen takia, mutta jotka joutuivat kuolemaan yksin, Steinmeier sanoi kertoessaan tilaisuuden järjestämisestä.

Saksalla vaikeuksia saada tartuntoja laskuun

Saksa kamppailee parhaillaan koronaviruksen kolmannen aallon kanssa. Maa selvisi viime keväänä ensimmäisestä tartunta-aallosta paremmin kuin muut suuret Euroopan maat, mutta nyt sillä on ollut vaikeuksia saada tartuntojen kasvuja taittumaan.

Tartuntamäärät ovat olleet maalis-huhtikuussa kasvussa pitkälti viruksen helpommin tarttuvan brittimuunnoksen takia, ja päivittäisten tartuntojen määrä on viime päivinä noussut jo vuodenvaihteen huippulukemien tasolle.

Koronarajoitukset ovat aiheuttaneet poliittista kiistelyä, kun jotkut osavaltiot ovat olleet haluttomia ottamaan käyttöön Merkelin hallinnon ajamia tiukkoja rajoituksia, kuten yöllisiä ulkonaliikkumiskieltoja.

80  000:n raportoidun kuolonuhrin määrä meni Saksassa rikki tällä viikolla. Tartuntoja maassa on todettu pandemian aikana yli 3,1 miljoonaa.

Kommentoi


Luetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Uusimmat ulkomaan uutiset
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa


  • Uutiset
  • Urheilu