Tanska aloitti tarkastukset Ruotsin rajalla

HELSINKI

Tanska on aloittanut tänään matkustajien tarkastukset Ruotsin vastaisella rajalla. Tarkastuksia Juutinrauman sillalla ja lauttasatamissa ei tehdä koko aikaa vaan pistokoeluonteisesti muun muassa tiedustelutietoon perustuen. Tarkastusten ajankohdat ovat salaisia.

Tarkastusten aikana nopeusrajoitusta Juutinrauman sillalla alennetaan 90:stä 50 kilometriin tunnissa ja toinen ajokaista suljetaan. Jos tunneliosuudelle uhkaa muodostua jonoa, liikenne pysäytetään turvallisuussyistä kokonaan.

Junamatkustajia voidaan tarkastaa junassa tai ensimmäisellä asemalla Kööpenhaminan lentokentällä.

–  Tämä ei vaikuta junaliikenteeseen, ei vuorojen määrään eikä täsmällisyyteen, vakuuttaa Mikael Espling Skånetrafiken-yhtiöstä uutistoimisto TT:lle.

Tanskan hallitus haluaa estää tarkastuksilla väkivaltaisen rikollisuuden leviämistä Ruotsista Tanskan puolelle. Tarkastuksia jatketaan ainakin puolen vuoden ajan.

Aftonbladet-lehden mukaan Etelä-Ruotsin Malmön rikollisjengipiireissä on ammuttu kahdeksan vuoden aikana kuoliaaksi 38 ihmistä. Tapauksista vain kuusi on poliisin mukaan selvitetty.

–  Tätä ei voi hyväksyä, meidän pitää parantaa, poliisissa rikollisjengeihin erikoistunut komisario Gunnar Appelgren sanoo lehdelle.

Tukholmassa ja Göteborgissa surmien selvitysprosentit ovat poliisin mukaan hiukan parempia, mutta jäävät silti alle 25 prosenttiin.

Jutussa lähteenä myös Tanskan radio DR.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko

Uusimmat Kotimaan uutiset

  • Uutiset
  • Urheilu