Texasin ampuja sai potkut vain tunteja ennen hyökkäystään, soitti itse hätänumeroon

ODESSA

Texasissa Yhdysvalloissa seitsemän ihmistä tappanut ampuja sai potkut vain tunteja ennen hyökkäystään, kertovat yhdysvaltalaismediat.

CNN:n mukaan mies oli myös yrittänyt hankkia asetta, mutta hän ei läpäissyt taustojen tarkistusta. Epäillyn ampujan kerrottiin olleen epävakaassa mielentilassa.

–  Tämä (ampuminen) ei tapahtunut siksi, että epäilty sai potkut, FBI:n agentti Christopher Combs kuitenkin totesi.

–  Hänellä on todennäköisesti ollut ongelmia jo jonkin aikaa.

Odessan kaupungin poliisi kertoi, että ampumisista epäilty mies soitti hätänumeroon ennen hyökkäystään. Myös epäillyn entinen työnantaja soitti hätänumeroon. CNN:n mukaan osapuolet valittivat hätäkeskukseen erimielisyyksistään. Epäilty soitti hätänumeroon myös hyökkäyksensä aikana.

Lauantaina seitsemän ihmistä kuoli ja yli 20 haavoittui, kun poliisin mukaan kolmikymppinen valkoinen mies avasi tulen maantiellä. Myöhemmin poliisi ampui epäillyn kuoliaaksi Odessan kaupungissa.

Midlandin pormestarin Jerry Moralesin mukaan ampuminen alkoi Midlandin ja Odessan välisellä maantiellä Texasin länsiosassa.

Haavoittuneiden joukossa oli kolme poliisia. Heillä ei ollut hengenvaaraa.

Ampuminen alkoi noin kello neljältä iltapäivällä paikallista aikaa. Epäilty jäi lopulta saarroksiin elokuvateatterin parkkipaikalla Odessassa, missä poliisi ampui hänet.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko