Trump varoitti Venäjää sekaantumasta vaaleihin, Lavrov kiistää

WASHINGTON

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo varoittaneensa Venäjää sekaantumisesta maan vaaleihin, Valkoisesta talosta kommentoidaan presidentin ja Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin tapaamista.

Lavrov sen sijaan kiistää keskustelleensa Trumpin kanssa vaaleihin sekaantumisesta.

Valkoisesta talosta kerrottiin myös, että Trump kehotti Lavrovia ratkaisemaan Venäjän ja Ukrainan välisen konfliktin.

Yhdysvaltain tiedustelupalvelu selvitti aikaisemmin, että Venäjä muun muassa manipuloi sosiaalista mediaa vaikuttaakseen Trumpin valintaan vuoden 2016 vaaleissa. Trump on arvostellut "Venäjä-hämäystä". Hänen mukaansa Ukraina olisi sekaantunut vaaleihin, mutta tiedustelupalvelu on kiistänyt tämän teorian.

Trumpin uskotaan paljastaneen salaista tietoa viime tapaamisessa

Lavrov oli edellisen kerran Washingtonissa tapaamassa Trumpia toukokuussa 2017. Tapaamisesta nousi kohu, sillä Trumpin kerrottiin paljastaneen tapaamisessa Lavroville ja Venäjän suurlähettiläälle huippusalaisia tietoja.

Washington Post uutisoi tuolloin, että Trump kertoi venäläisille asioita, jotka Yhdysvallat oli pitänyt salassa jopa läheisiltä liittolaisiltaan ja useimmilta Yhdysvaltojen omassa hallinnossa työskenteleviltä. Kyse oli Isisiin liittyvistä tiedoista, jotka oli saatu osana tiedonvaihtoyhteistyötä Isisin sisäpiiriä tuntevan liittolaisen kanssa. Tiedot hankkinut taho ei ollut antanut lupaa jakaa niitä muiden kanssa.

Valkoinen talo kiisti syytökset, mutta Trump väitti myöhemmin, että hänellä oli täysi oikeus jakaa terrorismiin ja lentoturvallisuuteen liittyviä faktoja.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Työpaikat Etelä-Pohjanmaa
Työpaikat Pohjanmaa