Trump: Yhdysvallat vetää puolet joukoistaan Saksasta – presidentin mukaan Saksa ei maksa velkojaan Natolle

WASHINGTON

Yhdysvallat puolittaa Saksassa olevien amerikkalaissotilaiden määrän, sanoo presidentti Donald Trump.

Trumpin mukaan vähennyksen syynä on se, että sotilaat tulevat erittäin kalliiksi Yhdysvalloille. Presidentin mukaan Yhdysvalloilla on Saksassa 52  000 sotilasta, ja määrä vähenee nyt 25  000 sotilaaseen.

–  Saksa on kykenemätön maksamaan velkojaan. He ovat olleet kykenemättömiä jo vuosia ja ovat velkaa Natolle miljardeja dollareita, jotka heidän on maksettava. Me suojelemme Saksaa, ja he eivät maksa velkojaan. Siinä ei ole järkeä, Trump perusteli.

Tämän lisäksi Saksa kohtelee Trumpin mukaan Yhdysvaltoja huonosti kauppasuhteissa.

–  Neuvottelemme heidän kanssaan parhaillaan, mutta en ole tyytyväinen sopimukseen, jonka he haluavat tehdä. Yhdysvallat on menettänyt satoja miljardeja vuosien mittaan: eli me kärsimme kaupassa, ja me kärsimme Natossa, presidentti vuodatti.

Trumpin mukaan Saksalle on myös taloudelleista hyötyä joukkojen läsnäolosta.

–  He ovat hyväpalkkaisia sotilaita. He asuvat Saksassa, he kuluttavat suuria määriä rahaa Saksassa. Kaikkialla tukikohtien ympärillä on hyvinvoivaa Saksaa. Siispä Saksa ottaa, Trump jatkoi.

Amerikkalaisia joukkoja on ollut Saksassa toisen maailmansodan päättymisestä saakka. Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin mukaan Saksassa on nykyisin vajaat 35  000 sotilasta, vaikkakin joukkojen rotaation aikana sotilaita saattaa tilapäisesti olla yli 50  000.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko


  • Uutiset
  • Urheilu