Philadelphian piiritystilanne päättyi epäillyn antautumiseen – useita poliiseja haavoittui ampumisessa

HELSINKI

Philadelphiassa poliiseja haavoittanut epäilty ampuja on poliisin hallussa. Mies antautui tunteja kestäneen piiritystilanteen jälkeen.

Philadelphian poliisin mukaan poliisin erikoisjoukot tarkastavat taloa, jonne ampujaksi epäilty mies oli linnoittautunut.

Piiritystilanteessa haavoittui kuusi poliisia, mutta heidän vammansa eivät ole vakavia. Haavoittuneet ovat jo päässeet sairaalasta. Tilanteessa olisi kuitenkin voinut käydä huomattavasti huonommin, komisario Richard Ross kuvasi.

–  On ihme, etteivät useat poliisit tulleet tapetuksi tänään, Ross sanoi.

Tilanne sai alkunsa, kun poliisit olivat suorittamassa huumeisiin liittyvää tehtävää Philadelphian lähiössä. Poliisit menivät taloon kotietsintäluvan kanssa, jolloin epäilty avasi tulen poliiseja kohti.

Osa poliiseista pakeni ikkunan kautta, mutta talon sisään jäi myös kaksi poliisia. Heidät saatiin evakuoitua vasta useita tunteja ampumisen alkamisen jälkeen.

Talossa oli lisäksi kolme sivullista, jotka poliisi oli pidättänyt ennen ammuskelun alkamista. Myös heidät saatiin ulos talosta vahingoittumattomina.

Sisällä olleet poliisit kuitenkin sanoivat, että he olivat koko ajan vaarassa haavoittua, sillä he olivat talon toisessa kerroksessa ja alakerrassa ollut epäilty ampui jatkuvasti kohti kattoa.

Media: Epäillyllä useita asetuomioita

Poliisi kertoi ennen epäillyn antautumista, että poliisi teki yhteistyötä epäillyn asianajajan kanssa, ja asianajaja neuvotteli miehen kanssa. Tilanne ei kuitenkaan rauennut neuvottelemalla, vaan hetkiä ennen miehen antautumista poliisi ampui kyynelkaasua rakennukseen, jonne mies oli linnoittautunut.

Philadelphia Inquier -lehden mukaan epäilty ampuja on paikallinen 36-vuotias mies. Hänellä on useita ampuma-asetuomioita ja hänen tiedetään myös aiemmin vastustaneen pidätyksiä.

Tilanne sai alkunsa keskiviikkona alkuillasta paikallista aikaa ja jatkui myöhään yöhön saakka. Philadelphian kaupunki sijaitsee Pennsylvanian osavaltiossa lähellä New Yorkia.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko

Uusimmat Kotimaan uutiset