Uuden-Seelannin tulivuorenpurkauksen kuolonuhreja etsittiin vedestä

AUCKLAND

Uudessa-Seelannissa sukeltajat ovat etsineet kahta ruumista merestä läheltä White Island -saarta, jossa purkautui tulivuori maanantaina. Ruumiiden paikantamisessa käytetään apuna myös ilmakuvaa.

Poliisin mukaan sukellusolosuhteet ovat "ainutlaatuisia ja haastavia", sillä näkyvyys vedessä on nollasta kahteen metriin.

Perjantaina Uuden-Seelannin erikoisjoukot saivat kuljetettua kuusi ruumista pois saarelta. Operaatio oli vaarallinen, sillä tulivuoren on arveltu purkautuvan lähipäivinä uudelleen.

Tulivuori purkautui maanantaina, jolloin saarella oli lähes 50 ihmistä. BBC:n mukaan tähän mennessä 15 ihmisen on vahvistettu kuolleen. Parikymmentä ihmistä on tehohoidossa.

Saarta tarkkailevien tutkijoiden mukaan uuden purkauksen mahdollisuus viikonlopun aikana on vähenemässä, mutta riski on yhä olemassa.

–  Uusien laskelmien mukaan on olemassa 35–50 prosentin riski uudelle purkaukselle, tulivuorenpurkauksen riskejä arvioiva tutkija Natalia Deligne sanoo.

Ensimmäinen uhri on tunnistettu

Lauantaina poliisi tunnisti ensimmäisen uhrin, joka oli 21-vuotias australialainen nainen. Hän oli vieraillut saarella isänsä ja isosiskonsa kanssa.

Kuolemansyytutkijat yrittävät tunnistaa perjantaina saarelta tuotujen uhrien ruumiit Aucklandissa, kirjoittaa australialainen ABC News. Poliisi kerää mahdollisista uhreista tietoa, jota verrataan ruumiinavausten tuloksiin.

–  Tämä on pitkä ja monimutkainen prosessi, ja yritämme palauttaa läheiset mahdollisimman pian perheilleen, poliisin edustaja John Tims sanoi BBC:n mukaan.

Pääministeri kehottaa viettämään hiljaisen minuutin uhrien kunniaksi

Uuden-Seelannin pääministeri Jacinda Ardern on kehottanut viettämään hiljaisen minuutin maanantaina kello 14.11 paikallista aikaa tulivuorenpurkauksen uhrien kunnioittamiseksi.

–  Yhdessä voimme ilmaista suruamme kuolleiden ja loukkaantuneiden puolesta ja osoittaa tukeamme heidän surevia perheitään ja ystäviään kohtaan, Ardern sanoi.

Hiljaisen minuutin on tarkoitus alkaa tasan viikko tulivuorenpurkauksen alkamisen jälkeen.

Useimmat saarella olleet ihmiset olivat turisteja Australiasta, Yhdysvalloista, Britanniasta, Kiinasta, Saksasta, Malesiasta ja Uudesta-Seelannista.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Uusimmat ulkomaan uutiset