Väkivaltaiset mielenosoitukset jatkuvat Chilessä hätätilasta huolimatta

SANTIAGO

Chilessä mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen poliisin ja sotilaiden kanssa huolimatta maahan julistetusta hätätilasta. Tuhansien ihmisten rauhanomainen mielenosoitus muuttui naamioituneiden mielenosoittajien ja poliisin kahakoiksi eri puolilla pääkaupunki Santiagoa. Myös tänään mielenosoittajat ovat sytyttäneet busseja tuleen.

Kipinänä eilen mellakoiksi muuttuneille mielenosoituksille olivat metrolippujen ja muun julkisen liikenteen hinnankorotukset muutamalla prosentilla. Taustalla on kuitenkin laajempi huoli taloudesta ja toimeentulosta, sillä esimerkiksi terveydenhuolto, elintarvikkeet ja vuokrat ovat kallistuneet ja eläkkeet ovat pieniä. Mielenosoitusten etulinjassa on kuitenkin ollut opiskelijoita ja muuta nuorisoa.

Eilen mielenosoittajat muun muassa sytyttivät tuleen paikallisen energiayhtiön ja pankin pääkonttorit sekä useita metroasemia. Turvallisuusviranomaisten mukaan yli 300 ihmistä pidätettiin ja yli 150 poliisia loukkaantui.

Eilisten mellakoiden vuoksi Santiagon kaduille määrättiin sotilaita partioimaan ensimmäistä kertaa sitten Augusto Pinochetin diktatuurin kaatumisen vuonna 1990. Hätätila Santiagoon ja sen lähialueille julistettiin 15 päiväksi, ja sen oli tarkoitus rajoittaa kansalaisten liikkumista ja kokoontumista.

Myös metron liikennöinti on keskeytetty huomiseen asti.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko

Uusimmat Kotimaan uutiset

  • Uutiset
  • Urheilu