Valkoiset kypärät -järjestön perustajiin kuulunut ex-brittiupseeri löytyi kuolleena Istanbulista

ISTANBUL

Valkoiset kypärät -avustusjärjestön perustajiin kuulunut James Le Mesurier on löydetty kuolleena Istanbulista. Le Mesurierin ruumis löydettiin hänen asuinrakennuksensa ulkopuolelta varhain maanantaina. Tarkkoja yksityiskohtia tapahtumasta ei heti ollut käytettävissä, mutta Le Mesurierin jaloissa ja päässä oli murtumia, kertoi poliisi.

Istanbulin viranomaiset ovat aloittaneet kuolemansyyntutkinnan. Poliisin mukaan Le Mesurier oli hiljattain käynyt stressin vuoksi lääkärissä, ja hän käytti sekä uni- että masennuslääkkeitä. Hän palasi kotiin myöhään sunnuntaina ja meni nukkumaan. Poliisit herättivät aamulla hänen vaimonsa ja kertoivat löytäneensä Le Mesurierin kuolleena ulkoa.

Le Mesurier oli entinen brittiarmeijan upseeri. Hän johti Mayday Rescue -järjestöä, joka koulutti valkokypäriä. Valkoiset kypärät -järjestö perustettiin Turkissa vuonna 2013, ja sen toiminta Syyriassa alkoi vuotta myöhemmin. Järjestön uskotaan pelastaneen tuhansia ihmisiä Syyrian sota-alueilla.

Venäjän ulkoministeriö hyökkäsi kolme päivää sitten kovin sanoin Le Mesurieria vastaan Twitterissä. Venäjän mukaan Le Mesurier oli entinen Britannian tiedustelupalvelun MI6:n agentti, jolla oli yhteyksiä lukuisiin terroristiryhmiin Lähi-idässä ja Balkanilla.

KommentoiLuetuimmat ulkomaan uutiset
  • Päivä
  • Kuukausi
  • Viikko
Uusimmat ulkomaan uutiset